Nakon poraza od Cedevite, Cibona se okreće novom kolu.

U četvrtom kolu ABA lige vukovi dočekuju Olimpiju iz Ljubljane, koja je u prvom kolu uvjerljivo pobijedila MZT, dok je u drugom kolu poražena od Igokee. Treće kolo čeka ih u srijedu. navečer. Da su dobra ekipa, slaže se i trener Cibone, Slaven Rimac.

“Olimpija je dobro odigrala protiv MZT-a, malo slabije protiv Igokee. Definitivno, kao sve ekipe, nisu do kraja posloženi te imaju rotaciju s mlađim igračima koji su prvi puta ušli u seniorsku konkurenciju”, rekao je Rimac.

Prošle sezone, Cibona je od Olimpije izgubila u prvom kolu regionalne ABA lige na domaćem terenu (80:85), dok je sredinom sezone izvukla pobjedu u Sloveniji (74:77).

Ove sezone, slaganje momčadi je u tijeku, te nisu potpuni kao većina momčadi, što je rekao Rimac, s kojim se slaže i Ante Toni Žižić. Ipak, naglašava kako je Cibona u prednosti zbog dana više.

“Olimpija je sastavila dosta dobru ekipu. Ovaj ritam je stvarno težak. Oni danas imaju utakmicu, a mi imamo prednost s dan više, što nam puno znači”, rekao je Žižić.

Ipak, među vukovima vlada doza optimizma s obzirom da je sezona tek počela.

“Teška utakmica, no moramo biti agresivni, igrati dobru obranu i onda možemo sa svima igrati”, realan je Rimac, s kojim se slaže i Ante Toni Žižić.

“Ja se nadam da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu te da će rezultat presuditi u našu korist”, zaključio je Žižić.

Nakon konferencije za novinare, braća Žižić, Andrija i Toni, odradili su fotografiranje sportskog tjednika Max, o čemu ćete više vidjeti u njihovom novom broju.

Braća-Žižić

Podsjećamo, 09.10.2015. u 19,00 h Cibona dočekuje Union Olimpiju u Draženovom domu.