KK Cibona vs. KK Medveščak 95-76

(27-17, 26-26, 23-24, 19-9)

Kadeti Cibone slavili su u polufinalu Final Four turnira prvenstva Hrvatske protiv Medveščaka rezultatom 95-76. Bila je to jedna zahtjevna utakmica, Medveščak je pružio odličan otpor, ali Cibona je predvođena Brunom Bubalom s 32 poena i Bornom Katanovićem s 28 poena, upisala zasluženu pobjedu i plasman u finale. 

Cibona je bila ta koja je bolje otvorila utakmicu, Bruno Bubalo s pet poena donosi svojoj ekipi prednost (5-0), ali Medveščak je vrlo brzo odgovorio pa se prva polovica četvrtine igra koš za koš (11-9). Potom je uslijedio period od četiri minute bez koša Medveščaka, što je Cibona iskoristila i stekla prvih osjetnijih +8 (17-9). Prednost je do kraja četvrtine podebljana na dvocifrenih +10 (27-17) kada Borna Katanović sa zvukom sirene pogađa dalekometnu tricu.

Ulaskom u drugu četvrtinu, Cibona je pokušala steći osjetniju prednost koja bi donijela mir za nastavak utakmice. Ista je otvorena serijom 11-3 i nakon samo dvije minute igre rezultat na semaforu pokazuje 38-20. Ipak, Medveščak nije padao te odgovara serijom 5-14 za dolazak ispod deset poena zaostatka, a što su i uspjeli održati do poluvremena (53-43).

Za razliku od prve i druge četvrtine, Cibona je u treću ušla uspavano, Medveščak je tricom Brodara došao na samo poen zaostatka nakon serije 9-19 (62-61), ali Bubalo sa šest poena, Katanović s pet i Stipić s tri, do kraja četvrtine vraćaju Cibonu u mirnije vode (76-67) uoči posljednjih deset minuta. Posljednju dionicu, momčad trenera Luke Kralja, odradila je izrazito profesionalno te suparniku nije pružena niti jedna šansa za povratak u utakmicu. Cibona je do kraja svoju prednost podebljala na +19 te se tako plasirala u finale prvenstva Hrvatske.

‘Prije svega krenut ću s čestitkama svojim dečkima na pobjedi i plasmanu u finale kadetskog prvenstva države. To je uvijek posebna čast i nagrada za cijelu sezonu, međutim, isto tako kada se dođe na završnicu sve ekipe žele najviše ciljeve te daju ono najbolje od sebe. Bez obzira na priče o favoritima i individualnoj kvaliteti, niti jedna utakmica nije lagana. Iza nas je jedna izuzetno fizička utakmica, i s te strane čestitke igračima što su u trenutku kada smo izgubili ritam, uspjeli uspostaviti kontrolu. Sjajna izvedba prije svega Brune Bubala, ali i svih ostalih igrača. Čestitam ekipi Medveščaka na sjajnoj borbi, moram izdvojiti izuzetnog individualca Stojića. Oni su odlična ekipa i želim im sreću u utakmici za treće mjesto, a nama da se odmorimo i pripremimo te damo sve od sebe kako bi bili najbolji u sutrašnjem finalu od svih utakmica u ovoj sezoni.’ – rekao je trener Luka Kralj po završetku.

U finalu Cibonu čeka domaćin turnira i prvoplasirana momčad iz regularnog dijela sezone – Zadar. Utakmica se igra u petak, 24. svibnja, s početkom u 17:30 sati u Sportskoj dvorani Jazine, uz prijenos na HKS TV-u.