M. Jordan, osvajač trofeja D. Petrović (McDonald’s turnir Pariz ’97.)
“Uživao sam igrajući protiv Dražena. Velik igrač. Nije se bojao, do kraja koncentriran. Borben i samouvjeren. Naši dvoboji su uvijek bili maksimalni, do ruba. Za kratko vrijeme ostavio je duboki trag. Bez straha se upustio u NBA izazov i pokazao ostalim Europljanima kako mogu uspjeti.”

Chuck Daly, posljednji Draženov trener u New Jersey Netsima
“Pamtit ću Dražena kao sretnog momka koji se uvijek smijao. Sjećat ću se Dražena kao pobjednika. Postao je sve što je želio. Čak i na slobodne dane je radio, dizao utege. Uvijek sam smatrao da radi previše, ali se nisam mogao naljutiti na njega.”

Clyde Drexler, suigrač iz Portland Trail Blazersa
“Krasan čovjek, jedan od najdražih mladića koje sam ikad upoznao. Stvarno sam ga volio. Živio je košarku, nevjerojatan radnik. Nije bilo boljeg košarkaša izvan Amerike. Dražen je zaista bio najveći europski košarkaš.”

Charles Barkley, član Dream Teama s Olimpijade u Barceloni ’92.
“Petro je bio velik igrač. Kada sam čuo vijest da je stradao, igrao sam za Phoenix finale protiv Bullsa i svi u NBA smo osjećali kao da nam je umro netko u obitelji.”

J. A. Samaranch, predsjednik MOO i veliki zaljubljenik u Dražena
“U mojoj rodnoj Španjolskoj Dražen je igrao samo jednu sezonu, ali i dan-danas tamo ga svi neobično cijene. On je bio uzor mnogim igračima i siguran sam da na svijetu nema čovjeka koji je volio košarku kao Dražen.”

Arkade.hr