Od četvrtka, 23. svibnja, do nedjelje, 26. svibnja, u Zadru se održava završnica prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije

Zadarske Jazine bit će idućih dana centar košarkaških zbivanja za mlađe kategorije u Hrvatskoj, očekuje nas Final Four od četvrtka, 23. svibnja, do nedjelje, 26. svibnja. Cibona će na završnici imati ekipe u tri kategorije, ondje su se plasirali pretkadeti Roka Anzulovića te kadeti i juniori Luke Kralja.

U sve tri kategorije, Ciboni će suparnici biti Cedevita Junior i Zadar, dok preostala mjesta zauzimaju juniori Dubrave, kadeti Medveščaka te pretkadeti Bosca. 

Iza juniora je jedna izazovna sezona, velik dio ekipe participirao je i u seniorskoj ekipi, a trener Kralj za početak je iskoristio priliku zahvaliti im na svemu što su napravili do sada.

‘Prije svega čestitam i kadetima i juniorima na plasmanu na završnicu prvenstva Hrvatske. Drago mi je da se i ove sezone imaju priliku boriti do kraja za medalje i naslov u svojim kategorijama. Zbog specifične sezone i situacije u klubu, prvenstveno se želim zahvaliti juniorima i određenom broju kadeta što su uskakali, participirali i pokrivali seniorski kadar. Naravno da je takva situacija pružila priliku nekima da osjete i seniorsku košarku, možda prije nego u nekoj drugoj sredini, ali nekada takve okolnosti otvore prije šansu mladim igračima.’

Juniori Cibone najmlađa su ekipa na završnici, Zvonimir Kujundžić jedini je izlaznog godišta, velik dio iste čine igrači iz kadetske selekcije, ali unatoč tome vjeruje se u pobjedu protiv Zadra koji čeka u polufinalu.

‘Kada pričamo o juniorima, bez obzira na to što su naši igrači osjetili FAVBET Premijer ligu, sve ostale ekipe na završnici imaju svoje razvojne momčadi, tako da ih smatram uigranijima i spremnijima timski, pogotovo Zadar koji nas očekuje u polufinalu. Zadar je branitelj naslova, igraju kod kuće te su stoga i favoriti, ali mi ćemo se pripremiti za njih i ući u utakmicu sa željom da pobijedimo i ostvarimo što bolji plasman.’

Juniori Zadra i Cibone na parket Jazina izlaze posljednji, utakmica je na rasporedu u subotu, 25. svibnja, s početkom u 17:30 sati. Eventualno finale ili utakmica za 3. mjesto igraju se dan kasnije, u nedjelju, 26. svibnja, u popodnevnim satima.

Kada se okrenemo kadetima, oni, predvođeni Bornom Katanovićem i Brunom Bubalom, svakako spadaju među favorite završnice, pa su i očekivanja viša. U polufinalu ih čeka Medveščak, dok drugo polufinale čine Zadar i Cedevita Junior.

‘Što se tiče kadeta, mislim da su nam tu šanse realno veće za konačni uspjeh. Oni su tijekom sezone većinom bili zajedno, zbog sustava natjecanja imali su puno više utakmica i prilike za uigravanje te za ostale stvari koje su u njihovoj fazi razvoja vrlo bitne. Kada govorimo o očekivanjima, zbog svega ranije što sam naveo takva je i najava. Naravno da kada se dođe na završnice, uvijek želimo najviše moguće. Ako će biti naslov, bit ćemo najsretniji, ali ako će biti medalja mislim da će to biti najbolja nagrada igračima za ovu sezonu.’ – zaključio je trener Kralj za kraj.

Utakmica polufinala protiv Medveščaka na rasporedu je u četvrtak, 23. svibnja, s početkom u 17:30 sati. Eventualno finale ili utakmica za 3. mjesto na rasporedu su dan kasnije, u petak, 24. svibnja, u popodnevnim satima.

Pretkadeti svoj turnir počinju u subotu, a suparnici su Zadar, Cedevita Junior i Bosco. Cibona je regularni dio sezone završila na prvom mjestu, ekipa trenera Roka Anzulovića upisala je tek jedan poraz na otvaranju od Kraljevice, što Roko ističe i kao dobru školu.

‘Dosadašnjim dijelom sezone možemo biti zadovoljni, u ovoj generaciji prije rezultata bi trebao doći napredak, a mislim da su ga moji dečki pokazali kroz sezonu, pogotovo u onom tehničkom dijelu. To se sve na kraju odrazilo i na rezultat, završili smo Jedinstvenu pretkadetsku ligu na prvom mjestu, sa samo jednim porazom od Kraljevice u prvom kolu koji nam je bio dobra škola i koji nam je dosta pomogao u nastavku sezone.’ – rekao je trener Anzulović za početak.

Od posljednjeg kola regularnog dijela sezone prošlo je dva tjedna, ekipa je imala dovoljno vremena za pripremu. Cijeli taj period protekao je u miru te se u Zadar odlazi s odličnim raspoloženjem.

‘Nakon posljednjeg turnira, iskoristili smo dva tjedna slobodna za pripremu, imali smo i sreću da smo povezali određeni broj treninga jer nismo imali školskih problema, ozljeda ili bolesti. Ja se nadam da će tako ostati i do početka turnira, dečki su tu pokazali maksimalnu fokusiranost, i napravili smo sve što smo planirali kako bi došli spremni u Zadar.’

Očekivanja su visoka, pogotovo zbog odličnog raspoloženja u kojem ekipa dolazi na turnir, ali protivnik u polufinalu je domaćin, Zadar, protiv kojeg, trener Anzulović tvrdi, nitko nije favorit.  

‘Što se tiče očekivanja, mislim da je ovaj turnir pretkadeta jedan od izjednačenih s obzirom na ostale kategorije jer ovdje imamo Zadar koji je završio na četvrtom mjestu regularni dio, a koji igra u svojim Jazinama gdje nitko ne može reći kako je protiv njih favorit. Imamo još Cedevitu Junior koja će biti oslabljena izostankom Vlaića, ali koja svejedno ima svoju glavu i rep, isto kao i Bosco koji u Periću ima dominantnog individualca. Mislim da nas očekuje zanimljiv Final Four, ja sam ponosan na svoje dečke, i kako su trenirali i radili cijelu godinu. Mi dolazimo spremni, borit ćemo se od prve do zadnje minute pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Mi dolazimo i kao ekipa koja je pokazala određeni napredak, koja je na kraju završila i regularni dio kao prva, igrači su fokusirani i kako bi se reklo ‘nabrijani’ te se veselimo utakmicama, pogotovo onoj sa Zadrom, jer nam ovaj turnir dolazi kao nagrada za cijelu sezonu.’ – rekao je za kraj trener Anzulović.

Utakmica polufinala protiv Zadra na rasporedu je u subotu, 25. svibnja, s početkom u 10:00 sati. Eventualno finale ili utakmica za 3. mjesto igraju se dan kasnije, u nedjelju, 26. svibnja, u jutarnjim satima.