Kadeti Cibone uvjerljivom predstavom nastavili besprijekoran niz u prvenstvu.

Kadeti Cibone u sklopu 5. kola Prvenstva Hrvatske upisali su uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Dubrovnika rezultatom 60-96. Bila je to utakmica u kojoj je Cibona pokazala nadmoć od samog početka iako se Dubrovnik uspijevao održavati u utakmici kroz prvih 15 minuta, ali više od toga ipak nisu mogli.

Trener Luka Kralj na parket je poslao petorku – Bruno Bubalo, Jere Jakić, Matija Bačani, Martin Salamunić, Matej Crnogorac. S druge strane, trener domaće ekipe, Darko Kunce poslao je petorku – Ivo Njire, Matija Bačić, Luka Salatić, Ivano Prlj, Niko Grošeta.

Cibona je odmah furiozno otvorila utakmicu, za razliku od prethodnih, i čini se da je trener Kralj uspio riješiti problem koji je njegova ekipa imala. U prve tri minute Dubrovnik je uspio doći tek do jednog koša, dok je Cibona stvarala prednost i tako stekla dvocifrenih +11 (2-13). Održavala je Cibona tu prednost sve do posljednje tri minute kada se domaćin približava serijom 6-0 na samo četiri poena zaostatka (16-20). 

Druga četvrtina u početku je bila dosta izjednačena, igralo se koš za koš, pa nakon četiri minute na semaforu stoji 24-29. Preostali dio druge četvrtine bio je u potpunosti u znaku Cibone, napravljena je serija 5-16 za velikih +16 (29-45) uoči velikog odmora. Treća četvrtina je period utakmice u kojem Cibona u potpunosti rješava pitanje pobjednika, s čak 29 poena stečena je prednost od nedostižnih +33 razlike (41-74). Kroz posljednju dionicu gledali smo rutinsko odrađivanje posla, i Cibona je nakon pet utakmica ostala i dalje jedina neporažena momčad lige.

‘Odlična pobjeda u Dubrovniku, ovaj put nije bilo minusa, cijelu utakmicu smo vodili. Svi dečki su bili odlični, pridržavali su se svih zadataka i dogovora iz pripreme utakmice. I dalje smo neporaženi, i Dubrovnik je zaslađen pobjedom te se nadam da će serija pobjeda trajati i dalje. Čestitam svojim dečkima, a Dubrovniku želim da što prije dođe do prve pobjede i sve najbolje u nastavku sezone.’ – rekao je Luka Kralj, trener Cibone po završetku utakmice.

Cibona se sada okreće derbi susretu protiv Zadra, koji će se odigrati u subotu, 17. veljače, u Košarkaškom Centru Dražen Petrović.