Vukovi nakon izjednačenog prvog poluvremena, dominiraju u drugom i nadmoćno odnose pobjedu.

Cibona nadmoćnom igrom u drugom poluvremenu ostvaruje važnu pobjedu u sklopu 20. kola AdmiralBet ABA Lige protiv Krke rezultatom 91-63. Ono što je obilježilo utakmicu je odlična igra Domagoja Vukovića koji je s 23 poena bio najbolji strijelac utakmice.

Cibona utakmicu otvara petorkom: Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Tomislav Buljan, Aleksandar Aranitović i Domagoj Vuković. S druge strane Krka kreće petorkom: Darko Planinić, Isaiah Cousins, Jan Špan, Miha Škedelj i Marko Radovanović

Utakmica je otvorena u sporijem ritmu. Iako se u trenucima činilo da će Cibona kontrolirati utakmicu, niti jedna momčad nije uspijevala nametnuti dominaciju te se igralo koš za koš. U redovima Cibone Vuković je odlično započeo četvrtinu dvjema tricama i s par poena pod košem, ukupno postignuvši 10 poena. S druge strane, ekipa Krke odigrala je jednu momčadski dobru četvrtinu s različitih strijelaca. Četvrtina je završila rezultatom 20-20.

Igra u drugoj četvrtini nastavila je istim tijekom. U početnih par minuta izgledalo je da će utakmica ostati u egalu, no Vukovi serijom 8-0 okreću utakmicu u svojem smjeru. Nameću svoj ritam igre i s par dobro složenih akcija udaljavaju se od Krke. Mustapić energičnom igrom uspijeva ukrasti par lopti, ali zbog manjih grešaka Cibona ne uspijeva iskoristiti pružene prilike. Čvrstom obranom Cibosi su uspjeli Krku zadržati na samo 13 poena u drugoj četvrtini. Odlično odigranim napadom koji je rezultirao zakucavanjem Prolete, poluvrijeme je završeno rezultatom 47-33

Krka u drugo poluvrijeme ulazi velikim napadačkim nizom od 1-9 i približava se Ciboni na samo šest poena. Tako je treća četvrtina ponovo izgledala kao da će se igrati koš za koš. Krka je uspjela doći na četiri poena, ali od te točke Cibona je preuzela sve u svoje ruke i počela stvarati sve veću razliku. Proleta zabija tricu, Bundović dva bacanja te ponovo Proleta tricu. Igra Cibone izgledala je lepršavo, a Krka je energetski pala. Četvrtina završava rezultatom 69-52

Zadnju četvrtinu Cibosi ne popuštaju i utakmica odlazi u sigurne vode. Unatoč povremenim dobrim akcijama i koševima Krke koja je pokušavala svom snagom smanjiti zaostatak, Vukovi ne popuštaju i laganim ritmom zatvaraju utakmicu i odnose važnu pobjedu rezultatom 91-63.

‘Nemam puno toga za reći, osim tih prvih 15 minuta gdje smo izgledali koliko toliko dobro. Iz naših gluposti, grešaka, neodgovornosti Cibona je stekla prednost već veliku prednost do poluvremena. Početak treće četvrtine nešto je nagovještavao, ali onda smo u samo dvije minute opet dozvolili protivniku greškama da se vrati na dvoznamenkastu prednost, pa čak i veću nego onu na poluvremenu. Mi znamo gdje smo, i bit će nam teško, želimo, ali kao da ne možemo. Nadam se da ova stanka koja je pred nama, može nešto promijeniti i da u ovom duelu s Mornarom izađemo na kraju kao pobjednici.’ – rekao je Gašper Okorn, trener KK Krka, po završetku utakmice.

‘Čestitao bih dečkima na zasluženoj pobjedi, mislim da smo osim tog samog početka imali utakmicu pod kontrolom. Nažalost, opet nam je Radovčić kao i u Baru ušao u probleme s osobnim pogreškama, pa smo ga morali paziti gdje nam je onda i igra malo pala. Međutim, kasnije kroz drugo poluvrijeme protok lopte je bio jako dobar, unatoč tome što smo promašili neke otvorene šuteve. Na kraju 91 poen, stvarno mogu biti zadovoljan s napadačkim učinkom, vidjela se velika želja i volja. Posvetio bih ovu pobjedu našim navijačima koji su danas bili gromoglasni i tako nam pomogli da dođemo do pobjede.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona.

Cibona: Domagoj Vuković (23), Aleksandar Aranitović (20), Tomislav Mihael Buljan (16), Krešimir Radovčić (8), Domagoj Proleta (8), Jakov Mustapić (7), Ivan majcunić (5), Filip Bundović (4), Ivan Perasović, Filip Ferderber.

Krka: Jan Špan (14), Jurij Macura (13), Marko Radovanović (12), Miha Škedelj (7), Miha Cerkvenik (7), Isaiah Cousins (4), Darko Planinić (4), Leon Stergar (2), Anže Bobnar, Niko Bačvić, Robert Jurković.