U sklopu 20. kola AdmiralBet ABA lige, Vukovi u subotu, 10. veljače, dočekuju Krku

Nakon dva tjedna zahtjevnog rasporeda i gostovanja u dalekom Baru, Cibose očekuje susret s Krkom koja je izravni protivnik u borbi za ostanak u regionalnoj ligi. Nije potrebno naglašavati koliku važnost nosi ova utakmica s obzirom na ambicije kluba za sljedeću sezonu.

Dok su utakmice u proteklom vremenu očekivane i odigrane s manjkom vremena za pripremu, pred ovaj okršaj, trener Repeša i ekipa, dobili su priliku povezati više dana treninga. Tako, spremni dočekuju goste koji se nalaze samo dva mjesta i dva poraza iza njih s omjerom od 4-15.   

 “Svjesni smo važnosti same utakmice, igrači su motivirani kao i svaki dan. Rade jako dobro. Paše nam da imamo više vremena za trening. Vidjelo se da nam je falilo vremena za trening u prethodnom periodu, igrali smo svaka dva dana. Važna stvar je da vratimo igrače koji su se ozlijedili na utakmici u Baru. Krka je ekipa koja ima samo dvije pobjede manje od nas. U prvoj utakmici, u Novom Mestu, smo odigrali jako dobro i na kraju smo ostvarili pobjedu.” – rekao je Dino Repeša.

Pod tornjem su svjesni da je Krka od prošlog susreta pojačala momčad potpisavši Darka Planinića te da ih očekuje utakmica kojoj moraju pristupiti s puno opreza ako žele upisati pobjedu. Ostvarenjem pobjede bili bi na korak da osiguraju igranje u regionalnoj ligi.

“Svjesni smo da su pojačani Planinićem pod košem i da igrači kao što su Cousins, Hamilton i Špan imaju potencijal da iznenade bilo koga u gostima, a tako i nas. Moramo biti izuzetno oprezni, uz dobru pripremu i nadam se, uz podršku naših navijača, ostvarimo važnu pobjedu za ostanak u regionalnoj ligi.” – zaključuje u nastavku Repeša.

Među igračima ne manjka samopouzdanja i odlučnosti pred samu utakmicu. S dodatnim treninzima i uigravanjima svjesni su što ih čeka i kako moraju odigrati.

“Krka je naša utakmica sezone. U dosta su lošem ritmu, a mi smo, nakon dosta dugo vremena imali mogućnost trenirati u punom sastavu par dana za redom, bez utakmica u domaćoj ligi. Mislim da smo se dobro pripremili, analizirali njihovu igru, ponajviše njihove slabosti i mislim da znamo što nam je činiti u subotu.” – izjavio je Jakov Mustapić.

Utakmica se prema rasporedu u subotu, 10. veljače, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 21:00 sat, a ulaznice se mogu kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni dvorane uoči početka.