Vukovi nakon hvatanja rezultatskog zaostatka, ipak u završnici ostali bez snage te se u Zagreb vraćaju praznih ruku.

Košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju kod Mornara u Baru rezultatom 88-85. Bila je to utakmica u kojoj su domaćini većinu vremena proveli u prednosti ponajviše zahvaljujući odličnom šutu za tri. Cibona je u završnici uspjela doći do preokreta, ali snage za zadržati prednost nije bilo.

Cibona je u utakmicu krenula s petorkom Krešimir Radovčić, Ivan Perasović, Aleksandar Aranitović, Tomislav Buljan i Matej Bošnjak. S druge strane, ekipa Mornara je počela s petorkom Marcus Weathers, Dwight Murray Jr., Alex Gavrilović, Milić Starovlah i Nemanja Vranješ. 

Utakmica je započeta tricama s jedne i druge strane, prvo je Starovlah doveo u prednost Mornar, pa je na drugoj strani Radovčić izjednačio. Uslijedio je period igre u kojem je Cibona što se tiče šuta za tri djelovala indisponirano, promašeno je čak sedam šuteva. Unatoč tome, Mornar nije uspio steći osjetniju prednost, dok je Cibonu držao ponajviše kapetan Radovčić sa sedam poena pa se prva četvrtina završava rezultatom 21-17 za domaćina.

Druga četvrtina je bila potpuno druga priča, Mornar je iz sedam pokušaja realizirao čak pet trica te odlazi na prvu dvoznamenkastu prednost na utakmici (41-30). Ipak, do kraja prvog poluvremena, Cibona se uspjela konsolidirati i smanjiti zaostatak uoči velikog odmora na prihvatljivijih šest poena (46-40).

Kroz treću četvrtinu gledali smo podjednake obje momčadi, Cibona se pokušavala u nekoliko navrata vratiti u potpuni egal, dok je Mornar uspješno odbijao te napade pa se u posljednjih deset minuta utakmice ulazi s rezultatom 66-59. 

Cibona je odlično otvorila posljednju dionicu i nakon nešto malo više od tri minute dolazi do preokreta serijom 6-16 (72-75). Međutim, do kraja utakmice Cibona je istu pokušavala riješiti šutom za tri poena, upućeno je njih čak deset, realizirana je samo jedna, Mornar je to iskoristio i vratio prednost na svoju stranu te tako upisao novu pobjedu rezultatom 88-85.

‘Čestitao bih ekipi Morana na pobjedi, bila je ovo utakmica s dva naša lica. U prvom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni u obrani, dogovore iz pripreme utakmice nismo ostvarili. U drugom poluvremenu energija i koncentracija u defanzivnom dijelu su bili puno bolji. I kod -13 mi smo vjerovali, vratili smo se i došli do vodstva, i šteta je kako smo ispustili tu prednost od pet poena koju smo imali. Mornar je podiga agresivnost u napadu, imali su šest slobodnih bacanja za redom iz kojih je uslijedio preokret na što mi nismo imali odgovor. Idemo dalje, čeka nas utakmica protiv Krke, izuzetno važna za nas tako da već od večeras razmišljamo o njima.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona, po završetku utakmice.