U sklopu 19. kola regionalne AdmiralBet ABA lige, Cibona će u ponedjeljak, 05. veljače, gostovati kod Mornara.

Za Vukove protekli tjedan bio je izrazito zahtjevan, odigrane su tri utakmice, a krajem istog putuje se u 700 kilometara udaljen Bar gdje slijedi susret protiv Mornara. Upravo je utakmica protiv Mornara jedna je od dvije izrazito važne za Cibonu prije odlaska u Split na završnicu Kupa Krešimir Ćosić gdje će braniti naslov, druga je ona domaća protiv Krke koja se igra u subotu, 10. veljače.

Mornar je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tri pobjede i 15 poraza, nalaze se na posljednjem mjestu i sigurno će u ponedjeljak tražiti bijeg s dna. 

‘Nemamo puno vremena za odmor, slijedi nam četvrta utakmica u osam dana, ali moramo izdržati ovaj jaki tempo koji imamo, pogotovo energetski. Čeka nas jako teško gostovanje u Baru, Mornar je ekipa koja se digla u posljednjih par utakmica domaćim pobjedama protiv SC Derbyja i Zadra. Sigurno je da nam neće biti lagano, doveli su Weathersa, Bursaća, Lukovića i Dunn-Martina, imaju raskoš talenta u ekipi i ne smije nas zavarati njihov omjer 3-15.’ – rekao je Dino Repeša, trener KK Cibona u uvodu.

U prvom susretu ove sezone odigranom u Draženovom domu, Cibona je slavila u neizvjesnoj završnici rezultatom 73-72. Međutim, u odnosu na taj prvi susret, Mornar je doživio velike kadrovske preinake, ali Matej Bošnjak vjeruje u pobjedu.

‘U usporedi s prvom utakmicom u prvom dijelu sezone, Mornar je možemo reći kompletno druga momčad i igraju puno bolje. Bit će nam pogotovo teže jer igramo kod njih u Baru gdje je uvijek teško igrati. Međutim, mi se želimo vratit u pozitivnom ritmu, vjerujemo u sebe, dobro treniramo i idemo po pobjedu.’  – rekao je Bošnjak.

Vukovi su u regionalnoj ligi zaredali tri poraza kod kuće, ali u ovoj sezoni nekako im više odgovaraju gostujući parketi, samo je pet ekipa ostvarilo više pobjeda u gostima. Cibona u Bar ide jača i za Filipa Bundovića koji će pomoći u borbi ispod koša što je upravo Dino Repeša istaknuo kao bitan ključ k pobjedi.

‘Glavni cilj u utakmici je limitirati te njihove odlične šutere kao što su Vranješ, Dunn-Martin i Waller jer to su igrači koji stvarno žive od šuta i kada su vrući onda ih je teško zaustaviti. Drugi ključ u utakmici za nas je skok s obzirom da imaju Lukovića koji je jedan od najboljih skakača lige, a tu su i Bursać i Gavrilović, to su ozbiljna tijela i protiv njih moramo biti puno čvršći nego što smo bili u prethodnim utakmicama. Nadam se da uz veliku dozu energije i dobru koncentraciju imamo šanse i definitivno idemo u Bar po pobjedu.’ – zaključio je za kraj Repeša.

Utakmica se prema rasporedu igra u ponedjeljak, 05. veljače, s početkom u 21:00 sat, a prijenos možete pratiti putem Arena Sport 2 kanala.