U sklopu 4. kola Prvenstva Hrvatske za kadete, Cibona je pod ‘Tornjem’ došla do nove pobjede, ovaj put protiv Kvarnera.

Cibona je u Draženovom domu dočekala Kvarner, uz Zadar, kao jedina neporažena momčad lige, a nakon velike drame to je i ostala. Kvarner je odigrao jednu odličnu utakmicu, vodili su čitavu utakmicu, a u 33. minuti imali su i velikih +20, ali Cibona je u nastavku zaigrala puno bolje te u samoj završnici ipak uspjela doći do preokreta i slaviti rezultatom 74-71.

Trener Luka Kralj odlučio se u današnjoj utakmici na parket poslati petorku Jere Jakić, Matej Crnogorac, Lovro Šimundža, Matija Baćani i Martin Salamunić. S druge strane, trener gostujuće ekipe, Branko Musić poslao je petorku Marko Arbanas, Luka Kovačević, Norman Moraal, Gabriel Kremenović, Sebastian Pozder. 

Iako je Cibona ta koja slobodnim bacanjima Crnogorca dolazi do prvih poena na utakmici, Kvarner je ekipa koja bolje otvara utakmicu. Nakon samo 80ak sekundi igre gosti su stekli prednost od šest poena (1-7), a nakon pet minuta imaju i najvećih +7 u prvoj četvrtini (7-14). Do kraja četvrtine Cibona je uspjela tek smanjiti zaostatak na pet poena pa se na prvi odmor odlazi s rezultatom 17-22.

Cibona je početkom druge četvrtine dovela utakmicu na samo jedan posjed, nakon tri minute igre rezultat je 24-26 za Kvarner, ali to je bilo gotovo sve što smo vidjeli od domaćina u drugoj četvrtini. Uslijedila je velika serija gostiju koji od +2 dolaze do +13 (24-37). Cibona je pokušavala smanjiti zaostatak, ali ne uspijeva i Kvarner odlazi na poluvrijeme s velikom prednošću 29-43.

U drugom poluvremenu gledali smo puno bolju Cibonu, iako to nisu dale naslutiti prve tri minute u kojima gosti dolaze do velikih +20 (33-53). Razlog puno boljoj igri Cibone zasigurno je i ulazak Brune Bubala jer uslijedila je velika serija 18-5 za dohvatljivih sedam poena zaostatka uoči posljednjih deset minuta.

Veliku utakmicu sigurno je odigrala ekipa iz Rijeke, unatoč tome što se Cibona vratila u potpuni egal, prednost su držali gotovo čitavu utakmicu. Vukovi su do svoje prve prednosti na utakmici nakon početnih 1-0 došli dvije minute prije kraja, kada Jere Jakić krade loptu, odlazi u kontru i zakucava za 72-71. Do kraja utakmice Cibona gostima ne dozvoljava poene te tako upisuje svoju četvrtu pobjedu u sklopu prvenstva Hrvatske rezultatom 74-71.

‘Malo su osjećaji trenutno pomiješani, stvarno smo odigrali odlično prvo poluvrijeme. Nosili smo se dobro, 35 minuta smo bili praktički u velikoj prednosti i trebali smo mirno zaključiti utakmicu, ali nismo uspjeli. Cibona s Bubalom u drugom poluvremenu je potpuno druga momčad, ali falilo nam je malo mirnoće i hrabrosti na kraju. Bili smo blizu velikog skalpa za nas, ali svejedno moram čestitati svojim dečkima, a naravno i ekipi Cibone na pobjedi. Mi idemo dalje i pokušat ćemo držati ovaj nivo igre i u sljedećim utakmicama.’ – rekao je trener KK Kvarner 2010, Branko Musić.

‘Još jedna pobjeda nakon velikog preokreta, krećem s čestitkama svojim igračima, a apsolutno čestitam i igračima Kvarnera koja je odigrala jednu sjajnu utakmicu. Odlično su se pripremili i bili su željni pobjede protiv nas. Opet smo zakazali u nekim osnovnim elementima kao što su povratak u fazu obrane, šut za tricu i slobodna bacanja. Imali smo dobru reakciju na minus dvadeset do kraja treće četvrtine što je bilo jako bitno za četvrtu. Uvijek je to i priča o karakteru, međutim, ne smijemo si to stalno dozvoljavati jer prije ili kasnije će nas netko kazniti. Čestitke još jednom Kvarneru, želim im stvarno sreću u nastavku, a mi idemo ponovno ovo ispravljati i biti sve bolji i bolji.’ – rekao je trener KK Cibona, Luka Kralj po završetku utakmice.

KK Cibona – Lovro Šimundža (2), Jere Jakić (31), Matija Bačani (7), Matej Crnogorac (7), Martin Salamunić (4), Bruno Bubalo (11), Mislav Graovac, Luka Grubić (2), Ante Garac, Dominik Marčetić (4), Šimun Stipić (6).

KK Kvarner 2010 – Marko Arbanas (5), Luka Kovačević (10), Norman Moraal (4), Gabriel Kremenović (18), Sebastian Pozder (6), Vito Pilepić (2), Dražen Polovina (2), Nino Kurević (11), Erik Kušeta, Bartol Mušan, Liam Rubinić (5), Jan Matić (8).