Cibona je u četvrtom kolu ABA lige izgubila od Union Olimpije 75-79.

Nakon trilera u dvorani Dražena Petrovića, Zmajevi su izvukli sve svoje snage kako bi zadržali svoju prednost u zadnjim sekundama četvrte četvrtine. Iako im se Cibona približila, to vukovima nije bilo dovoljno.

“Nismo dobro funkcionirali, a na kraju kad smo vidjeli da je utakmica gotova, kao da smo mentalno nestali i posrnuli” priznao je i sam trener vukova Slaven Rimac.

U posljednje tri minute prvog poluvremena, gosti su napravili seriju od 9:1 te na odmor otišli s 43:36.

U trećoj četvrtini Cibona se na trenutak vratila, a u četvrtoj četvrtini borba je trajala do zadnje sekunde. Ostalo je nekoliko sekundi kad je tragičar Berisha imao šansu odvesti momčad u produžetke, no ipak je promašio koš.

“Poslije svih problema koje imamo, u početku smo stvarno loše igrali. Vratili smo se u 4/4, ali nismo imali sreće. Olimpija je pobijedila zasluženo, tako da čestitam” rekao je Berisha.

Iako je Cibona igrala na domaćem terenu, to nije doprinijelo pobjedi.

“Nema se tu što drugačije reći od prijašnjih utakmica. Možda danas, s obzirom da sm ipak na domaćem terenu, morali smo ipak imati neku veću mirnoću i pamet. Ali sve što sno pokušavali, nismo uspjeli postaviti. Možemo plakati još tri mjeseca ili se okrenuti dalje” priznao je Rimac.

Svjestan je da im neće biti laka utakmica ni u ponedjeljak, no bez obzira na sve, kaže: “Prelako smo pustili utakmicu da prođe pored nas. U prvom poluvremenu smo imali 7 razlike i to je bilo tragično, a evo kako je završilo. Najveća je odgovornost na meni i ja to prihvaćam” tvrdi trener vukova.

Sljedeća utakmica Cibone je protiv Metalca u gostima, a vukovi Partizan dočekuju u šestom kolu ABA lige.

CIBONA – UNION OLIMPIJA 75-79

CIBONA
Berisha 22, Jagodić Kuridža 13, Mavra 11, Žižić A.T. 11, Slavica 9, Rozić 4, Žižić A. 4, Krušlin 1

UNION OLIMPIJA
Wright 16p, Lešić 13, Hrovat 13, Zagorac 12, Nikolić 8, Zakis 5, Lapornik 4, Vučetić 3, Mesiček 3, Rupnik

PHOTO: PIXSELL / Goran Stanzl & Marko Lukunic