Zagreb, 10. listopada 2015. – Danas je na Cvjetnom trgu u Zagrebu održano događanje u okviru javnozdravstvene kampanje „OŽIVI ME“,  koju su, uz brojne javne osobe, došli podržati i mladi igrači KK Cibona, Ivica Zubac i Josip Popić.

Javnozdravstvena kampanja „OŽIVI ME“ pokrenuta je u rujnu 2014. godine i njome se želi podići razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj.

 

Kampanju provodi Hrvatsko kardiološko društvo, Hrvatska kuća srca i Udruga StEPP, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Odvija se putem internetskih stranica, radio postaja, televizije, društvenih mreža, javnih događanja, projekata u školama i na radnim mjestima.

 

 „Drago nam je da kao sportaši možemo podržati ovu vrijednu akciju i pomoći širenju svijesti o tome kako prepoznati srčane zastoje i kako naučiti jednostavne korake koji nekome mogu spasiti život. Nažalost, zastoj srca može se dogoditi svakome u raznim situacijama, pa tako i kod bavljenja sportom. Najvažnija je brza reakcija i zato je važno da svi poznamo osnovne tehnike oživljavanja kako bi pravovremeno mogli pružiti pomoć onome kome je to potrebno.“ – izjavio je Ivica Zubac, košarkaš KK Cibona.