CEDEVITA OLIMPIJA – CIBONA 91:85 (22:26, 47:41, 65:60,91:85)

Košarkaši Cibone izgubili su od Cedevita Olimpije s 91-85 u 22. kolu Admiral Bet Aba lige, te trenutačno drže 10. poziciju u tom natjecanju.

Cibona je otvorila raznovrsno i precizno. Borna Kapusta je sjajno razigravao, Filip Bundović pogađao izvana nakon pick igre, a Lovro Mazalin donosio treću dimenziju… Dubinu koju je osvajao leđnom tehnikom napadajući Radovića i Mulalića. Brzo odvajanje i vodstvo hrvatskog prvaka 21:14 uz čak 6 asistencija Kapuste i 8 poena Bundovića. Tađa počinju problemi. Bundović je brzo napravio 3. prekršaj nakon samo nepunih 7 minuta igre pa se u reketu s druge strane razigrao Alen Omić. Nije donio eksploziju poena, ali je kvalitetno distribuirao lopte s pozicije 5, pa su Ljubljančani počeli pogađati vanjske šuteve. Nedostajao je u tim trenucima ozlijeđeni Aranitović, ali je trener Sesar aktivirao Vukovića, koji je nakon dužeg vremena dobio veći broj minuta. Na poluvremenu Cedevita Olimpija vodi 47-41. Serija 9-0 koju su ostvarili polovicom druge četvrtine donijela je mir ekipi koju je prvi puta s klupe vodio Miro Alilović, nakon što je odstupio Jurica Golemac.

Šteta je dakle što zbog prekršaja nije igrao Bundović koji je u 6 minuta ubacio 10 poena. Kapusta je zabio 12 uz tri trice i čak 8 asistencija. Pratili su ih finim dionicama Mazalin i Vuković.

Nastavak tvrd i izjednačen do trenutka novog vodstva Cibone 60:59 kojeg su sjajnom akcijom donijeli Perasović i Vuković. Slijedi međutim ključna serija domaćina od čak 14:0. Cibona je pokušavala i zonskom obranom, ali su se razigrali domaći strijelci. Kod rezultata 80:66 ponovno je Cibona pokazala žilavost. Majcunićevim koševima uspjeli su smanjiti na samo 4 koša zaostatka 87:83, 35 sekundi prije kraja, ali je Cedevita Olimpija hladnokrvno pogađala s linije slobodnih bacanja.

U Ciboni je najefikasniji bio Borna Kapusta s 22 koša i 14 asistencija, Mazalin je dodao 17, a Bundović 16. U ljubljanskim redovima Dragić i Adams ubacili su 19, ali je ključni čovjek bio Alen Omić s 13 poena uz 9 skokova i 6 asistencija.

Cibona sljedeću utakmicu igra u ponedjeljak protiv Šibenke u 18 sati u HT Premijer ligi.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

„Svjestan sam snage Olimpije i činjenice da su u teškom trenutku nakon odlaska trenera Golemca. Imao sam međutim stalno osjećaj da možemo pobijediti. Zatvaranje 3. i početak 4. četvrtine koštali su nas mogućeg iznenađenja. Gledajući statistiku nismo zaostajali. Dapače skakački smo bili bolji, imali i puno asistencija. Pokušavao sam i alternativnom obranom, zonom. Želio sam pri kraju napadati njihove centre. Došli smo sasvim blizu, ali nismo uspjeli. Čestitam Olimpiji na pobjedi, a mi se okrećemo susretu sa Šibenkom u ponedjeljak u našoj dvorani.“

FOTO: Cibona