Svako je kolo u AmidralBet ABA ligi na svoj način zanimljivo i prožeto neizvjesnim dvobojima u kojima ljubitelji košarke imaju priliku uživati. Kada se samo prisjetimo posljednjih utakmica Cibone na domaćem parketu, prvo protiv Crvene Zvezde, a potom i Budućnosti VOLI,  koliko je bilo uzbuđenja i dramatike na parketu, sve je teže unaprijed prognozirati ishode i takvih ogleda, bez obzira i na sasvim neupitnu ulogu favorita uoči samih susreta. Ipak, iznenađenja se događaju. Subotnji dvoboj u Ljubljani, u okviru 22. kola, počinje u 19 sati, a domaćin ga dočekuje s promjenom na klupi.

Dosadašnji trener Jurica Golemac je sporazumno napustio kormilo, a na njegovo je mjesto postavljen Miro Alilović koji  je bio u stručnom stožeru svoga prethodnika. Okidač je bio poraz od Zadra (81:59) i vidjet ćemo kako će se sve skupa odraziti na igru Zmajčeka. U njihovim redovima ove sezone dominira visoki centar (216 centimetara) Alen Omić koji je drugi skakač Lige. S druge strane, Vukovi su već puno puta pokazali da se protiv svih imaju pravo nečemu nadati. Ako su mogli dobiti Zvezdu, Cibosi s pravom razmišljaju da i u sljedećim ogledima mogu dosta toga napraviti.

„Igrači su u petak odradili trening i to jako dobro, a uoči polaska na put ćemo imati i video analizu na kojoj ćemo ukazati na neke taktičke detalje koje možemo iskoristiti. Svi su igrači zdravi i spremni izuzev Aranitovića koji „vuče“ ozljedu još od dvoboja s Crvenom Zvezdom, ali se nadam da će i on participirati. Što se tiče protivnika, momčad im je jako dobro posložena, i za Eurokup i za gornji dom ABA lige. Međutim, imali su određenih problema što se tiče ozljeda glavnih igrača, a došlo je i do promjene trenera. Morat ćemo biti oprezni i vidjeti koliko će se to kod njih odraziti, no mi svakako moramo odigrati utakmicu u visokom intenzitetu. Mi se ne smijemo povući, nego nastojati odgovoriti na pravi način i susret uvesti u ritam koji nama odgovara“, u najavi ističe trener Cibone Josip Sesar.

„Cedevita Olimpija je odlična momčad, to nije upitno, a dočekuje nas nakon što su smijenili trenera. Kako to već obično biva, sada će se njihovi igrači sigurno htjeti dokazati protiv nas i nametnuti novom kormilaru. No, mi ćemo isključivo gledati sebe i kako odigrati što bolje, čekajući svoju priliku. Protiv objektivno jačih protivnika smo i dosad pokazivali da se možemo nositi s njima, vjerujem da će opet biti tako“, poručuje kapetan Krešimir Radovčić.

FOTO: Marin Sušić