DEPOLINK ŠKRLJEVO – CIBONA 85:89
(23:19, 28:47, 48:67, 85:89)

20 sati nakon teške i iscrpljujuće bitke protiv Budućnosti u ABA ligi, Cibona je istrčala na parket DepoLink Škrljeva. Put i priprema za utakmicu odrađeni su u brzini. Osjetilo se to u početnim trenucima utakmice. Amerikanac Derrick Thornton krenuo je ubojito pogodivši 5 od 6 šuteva tako da su domaći momci koji se bore za ostanak u HT Premijer ligi poveli s 23:19. U drugoj četvrtini Cibona je žestoko uzvratila serijom 14:0. Trener Josip Sesar je dao veliki broj minuta Domagoju Vukoviću, a posebno dobro je u tom razdoblju igrao kapetan Krešimir Radovčić. Do poluvremena silan intenzitet Cibone koji domaćin teško prati. U toj drugoj četvrtini Cibona je ostvarila 28:5, pa se činilo kako je sve završeno. Dojam je pojačala treća dionica u kojoj su igrači Josipa Sesara kontrolirali ritam. Košem Smajlagića gosti u 25. minuti vode s čak 28 poena viška 58:30. U tom laganijem ritmu susret se gibao do 35. minute u kojoj Cibona još uvijek vodi s visokih 77:57. Tada je drugi Amerikanac u domaćim redovima Ramme Griffin zaigrao simultanku i Škrljevo je u samo 4 minute napravilo nestvarnu seriju 20:3. Sesar je vratio svoje najvažnije igrače Kapustu i Bundovića koji su spriječili iznenađenje. Ogromno opuštanje ovoga puta nije kažnjeno i dobra je pouka igračima za početak Lige prvaka koja je pred vratima.

Cibona je dominirala u svim segmentima. Imali su 13 skokova i 7 asistencija više od protivnika, ubacili i 12 trica uz 52% preciznosti, ali su 3 izrazito slabe minute potamnile dojam.

Najkorisniji u Ciboni bio je Lovro Mazalin s 15 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, a Borna Kapusta je ubacio 21 poen uz 7 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti. 13 poena Radovčića i 12 Vukovića. Veseli prva ozbiljnija minutaža Domagoja Vukovića nakon ozljede tetive. Igrao je 28 minuta i pokazao kako će biti koristan u travnju, svibnju i lipnju. Trener Sesar je u priličnoj mjeri odmarao Bundovića koji je odigrao samo 6 minuta nakon velike potrošnje protiv Budućnosti. Kod ekipe DepoLink Škrljeva najviše koševa postigao je Thornton 27.

JOSIP SESAR, trener Cibone:
„Uglavnom sam zadovoljan, osim naravno opuštanjem pred kraj, ali pobjeda nije bila ugrožena. Želio sam ravnomjerno podijeliti minute. Igrali su više Vuković i Ljubičić, a Bundović nešto manje. Aranitović ima probleme s leđima pa je povukao Majcunić. Žao mi je što nam se poremetila defanzivna kemija, ali bilo je i naporno nakon velike potrošnje protiv Budućnosti. Solidna utakmica, a sada se okrećemo Ligi za prvaka i ABA ligi u subotu u Ljubljani.“

FOTO: Cibona