Igrati utakmice dan za danom nije lako, ali su se košarkaši Cibone na to već naviknuli. U subotu navečer imali su iscrpljujući ogled s Budućnosti u AdmiralBet ABA ligi koji je pripao Podgoričanima iako je baš malo nedostajalo za slavlje Sesarove momčadi koja je još jednom na parketu pružila sve od sebe. Ovaj puta to nije bilo dovoljno za pobjedu, ali se hrvatski prvak svojim navijačima u KC Dražen Petrović ponovno odužio borbenošću i velikim zalagajem.

I nema odmora za Cibose. Teško da su se uspjeli „pošteno“ i naspavati, a već ih čekaju nove obveze. Nedjelja im donosi gostovanje kod DepoLink Škrljeva na Kvarneru u HT Premijer ligi i sreća je da vožnja autobusom neće dugo potrajati s obzirom na akumulirani umor kod igrača. Večerašnji dvoboj s vrlo motiviranim domaćinom počinje u 18,30 sati i neće ga Zagrepčani olako shvatiti, bez obzira na poziciju njihovog suparnika na prvenstvenoj ljestvici.

Naime, Škrljevo s 5 pobjeda i 16 poraza trenutno zauzima posljednje mjesto, ali trener Rajković i njegovi izabranici s dosta optimizma dočekuju skorašnju Ligu za ostanak. Cibona je, pak, u vodećem kvartetu s učinkom 17-4 i svakom novom pobjedom želi nastaviti zacrtani put do samog finiša sezone, kada se bude odlučivalo o još jedom trofeju. U riječkom zaleđu očekuje se potvrda dosadašnjeg učinka u borbi za bodove i novo poravnanje s Cedevitom Junior, Zadrom i Spitom.

Josip Sesar, trener Cibone:

„Zadnja je utakmica osnovnog dijela državnog prvenstva i idemo momčadi koja  u posljednje vrijeme igra sve bolje. Pojačali su se s jednim američkim razigravačem i sigurno se neće unaprijed predati. Mi baš nemamo vremena za neki kvalitetniji odmor, no napravit ćemo što kvalitetniju pripremu prije polaska na put i tamo odigrati najbolje što možemo“.

Aleksandar Aranitović, prvotimac  Vukova:

„Naporno je i iscrpljujuće bilo protiv Budućnosti i odmah moramo razmišljati o novom protivniku jer nam je raspored takav. Sinoć  smo nesretno poraženi, sada nam ne preostaje ništa drugo nego se fokusirati na novi susret i naravno da pritom razmišljamo isključivo o pobjedi“.