CIBONA – BUDUĆNOST 83:87 (21:24, 44:42, 64:62, 83:87)

Sretna pobjeda Budućnosti u Domu Dražena Petrovića pred skoro 2000 gledatelja. Cibona je vodila većim dijelom susreta, zadnji puta i na ulasku u posljednju minutu, ali bodovi odlaze u Podgoricu.

Budućnost je fenomenalno otvorila s vanjskih pozicija i povela s  8:0. Nedugo potom Amerikanac Reynolds je već imao 12 poena od 14 koliko je ubacila podgorička ekipa. Cibona je uzvratila bez minute odmora odličnim dionicama Kapuste i Mazalina. Hrvatski je prvak odlično skupljao u reketu uz povremeni rizik gostujućeg kvalitetnog šuta. Igrači Vlade Jovanovića ubacili su 5 trica u prvih 10 minuta. Tada kreće fenomenalni Filip Bundović. Izlaskom Mazalina zbog trećeg prekršaja nametnuo se u reketu, ali je i izvrsno pogađao izvana. U drugoj četvrtini prvo vodstvo Cibone, uskoro i najveće 32:28. Alpha Kaba je pak najzaslužniji za seriju Budućnosti 9:0 tako da su rezultatske promjene potrajale do svršetka prvog poluvremena. Cibona ga je riješila u svoju korist rezultatom 44:42, a poluvrijeme sezone odigrao je Bundović. Bez sekunde predaha ubacio je čak 23 koša. Dvice 7/10, trice 3/3. Uz podatak kako je Borna Kapusta imao 9 asistencija.

U nastavku je povukao „treći čovjek“ Sven Smajlagić… Ubacio je 8 poena zaredom za najveće Cibonino vodstvo 54:44. Jedno vrijeme održavali su hrvatski prvaci snažan intenzitet, ali je objektivno sve češće počelo curiti u zatvaranju reketa. Budućnost je imala puno napadačkih skokova i novih akcija.

Posljednja je četvrtina nudila pravi vatromet. 6 minuta prije kraja Borna Kapusta  je zaradio 5. prekršaj. Unatoč tome još jedna prava šansa kod vodstva Cibone 76:70 samo par minuta prije kraja. Međutim presušili su fizički kapaciteti. Alpha Kaba se nametnuo pod košem, a Bundović je uskoro također ispao zbog 5. prekršaja. Točno minutu prije kraja i posljednje Cibonino vodstvo 78:77. Trica Bell Haynesa i promašeno Bundovićevo slobodno bacanje kojim se opet moglo izjednačiti. Do svršetka Cibona je nastojala uhvatiti priključak, ali se nova šansa nije ukazala.

Filip Bundović je oborio svoj rekord u koševima u ABA ligi. Ubacio je 32 uz 6 skokova. Sven Smajlagić je dodao 16, a Borna Kapusta 9 uz 12 asistencija. Cameroon Reynolds bio je s 19 najefikasniji kod protivnika.

JOSIP SESAR, trener Cibone:

“Generalno igrali smo dobro, ali nismo uspjeli kontrolirati skok u presudnim trenucima. Uzeli su nam 16 lopti u napadu što je previše. Miksali smo obranu kao i protiv Crvene Zvezde. Bundović je bio sjajan. Nisam ga želio vaditi van jer nije padao u igri. Osim toga njegovom odličnom prezentacijom i drugi su imali više prostora. 5. prekršaj Kapuste nismo uspjeli nadoknaditi. Nedostajalo je tečnosti i zbilja je šteta što je ispao tako rano, skoro 6 minuta prije kraja. Protiv Zvezde smo pogađali lude šuteve, jedan takav iz velike daljine Majcunića, mogao je kod našeg vodstva 78:76 presuditi, ali danas je otišlo na protivnikovu stranu. Okrećemo se Škrljevu s kojim sutra igramo u hrvatskom prvenstvu. Volio bih da je više vremena, ali tako je kako je. Ujutro ćemo imati lagani info trening, putujemo tamo i želimo dobiti zadnju utakmicu u prvenstvu i dočekati ždrijeb za ligu prvaka. Dobri igrači unatoč umoru uvijek pokazuju voljni element i siguran sam kako će moji igrači to napraviti na najbolji način.”

VLADA JOVANOVIĆ, trener Budućnosti:

“Krenuli smo dobro, ali smo brzo izbačeni iz šuterskog ritma. Cibona igra jako dobro, a osobito su nas mučili u pick igri kada se Bundović izvlačio na vanjski šut. Kaznio nas je svaki puta. Zatvorili smo to u nastavku, ali su nas počeli probijati. U drugom smo poluvremenu bili čvršći i živjeli smo od ofenzivnog skoka. Cibona ima karakter i dostojan su protivnik. Veliki broj domaćih igrača u njihovim redovima garantira pravi pristup u ABA ligi i to je Cibonina prednost.”

FOTO: Cibona