Još se među ljubiteljima košarke u hrvatskoj metropoli, pa i šire, prepričava pobjeda Cibone nad favoriziranom Crvenom Zvezdom u AdmiralBet ABA Ligi. No, ne slavlje Vukova nije potrajalo dugo jer se momčad morala pripremati za nadolazeće izazove. Posebice jer se ulazi u onaj dio sezone kada je svaki ishod itekako bitan za hvatanje pozicija koje vode u Play-off. Zagrepčanima je to sada veliki izazov, što će nastojati potvrditi i u predstojećem ogledu 21. kola s Budućnosti VOLI. Još jednom će Sesarovi izabranici igrati na domaćem parketu, a subotnja utakmica počinje u 20 sati.

Gosti iz Podgorice trenutno su odmah iza vodećeg beogradskog dvojca, Partizana i Zvezde, u poretku ABA ligaša, što dovoljno govori o njihovoj snazi i rosteru kojega imaju na raspolaganju. Učinak im je 14-6 u dosadašnjih 20 odigranih utakmica dok je Cibona 8 puta pobjeđivala i 12 puta gubila tijekom sezone u ovome natjecanju. Za očekivati je zanimljiv susret u Košarkaškom centru Dražen Petrović, pa bi bilo lijepo da na tribinama opet bude prava sportska atmosfera kao prošle nedjelje.

Josip Sesar jako dobro poznaje kvalitetu predstojećeg suparnika kojega maksimalno respektira, ali i vjeruje u svoju momčad.

„Očekuje nas još jedna utakmica s momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. Budućnost igra Eurokup i puno je bolja u drugom dijelu sezone, nego na početku. Što se nas tiče, i ovoga smo tjedna imali probleme s ozlijeđenim i bolesnim igračima, pa gotovo nijednom nismo mogli sastaviti trening „pet na pet“. Međutim, pokušat ćemo odigrati u visokom intenzitetu jer se protiv Podgoričana drugačije i ne može. Pozivam navijače u što većem broju da nas ponovno dođu podržati“.

Prvotimac Cibone Sven Smajlagić je izdvojio i neke pojedince iz protivničkih redova, no isto tako je i poručio da će on i suigrači ponovno dati sve od sebe.

„Bit će teško jer su oni kvalitetni i iskusni. Naglasak bih stavio na Greena i Lecomtea. Prvi je američki bek-šuter s NBA iskustvom, dok Lecomtea poznajem još iz litvanske lige. Protiv Zvezde smo pokazali da se sa svakim možemo nositi. Veseli me i potpora naših navijača, tako da i ovom prigodom pozivam moje Zagrepčane da nas dođu podržati kako bismo još jednom pobijedili. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo bodove i uđemo u Playoffs zone“.

Ulaznice se i ovaj puta mogu kupiti putem sustava Ulaznice.hr ili na blagajnama KC Dražen Petrović dva sata prije početka utakmice.

FOTO: Cibona