U posve različitom raspoloženju košarkaši Cedevite Junior i Cibone iščekivale su ovoga tjedna svoj međusobni ogled u 2. kolu Lige za prvaka koji je na rasporedu u nedjelju od 20 sati u Trnskom. Izabranici Damira Mulaomerovića su na startu play-offa pokleknuli na domaćem parketu od Furnira, čak s 35 koševa razlike, uz napomenu da su prvi puta otkako se natječu u HT Premijer ligi primili 100 poena u jednom dvoboju. S druge strane Josip Sesar mogao je samo pohvaliti svoje dečke nakon uvjerljivog trijumfa nad Šibenkom (plus 36) u Draženovom domu. Posebno jer se protivnika limitiralo na svega 48 postignutih koševa, što je dobrim dijelom posljedica i odlično odrađenog defanzivnog posla.

Bit će ovo već četvrti dvoboj dvije zagrebačke momčadi tijekom aktualne sezone. U prvom je, onom lanjskom, uvjerljivo je kao gost slavila Cibona sa 88:67, potom je u KC Dražen Petrović  neizvjesnu utakmicu u siječnju dobila Cedevita Junior  rezultatom 80:78, da bi u finalu Kupa Krešimira Ćosića, ponovno u KC Dražen Petrović, opet bilo nedostižnih 86:66 za Vukove. Taj je susret odigran u drugoj polovici veljače, međutim, treba istaknuti kako Cibosi sada u svom rosteru više nemaju Marka Bakovića koji je otišao u španjolsku Lleidu dok će Filip Bundović neko vrijeme morati pauzirati zbog ozljede ramena. No, svoju bi optimalnu formu polako mogao dosegnuti iskusni Domagoj Vuković čiji se puni doprinos na parketu očekuje u preostalim utakmicama do kraja sezone.

„Oni su loše ušli u Ligu za prvaka i svakako će protiv nas nastojati pokazati da je to bio samo njihov loš dan. Isto tako treba reći da su imali više vremena za pripremu u odnosu na nas koji igramo na dva fronta. Ostali smo bez dvojice igrača i morat ćemo biti na svom maksimumu kako bismo došli do pobjede“, rekao je Vuković.

„Ispred nas je težak raspored, imamo ozlijeđenih igrača, a ovoga tjedna nas je napustio i Baković. U odnosu na Cedevitu Junior nemamo nikakvih nepoznanica, nastojat ćemo se dobro pripremiti i odigrati što bolju utakmicu. Pozivam i naše navijače da nam budu šesti igrač u zajedničkoj želji da dođemo do novih bodova“, riječi su trenera Sesara.