CIBONA – ŠIBENKA 84:48 (20:8, 45:25, 64:37, 84:48)

Košarkaši Cibone pobijedili su Šibenku s 84:48, u 1. kolu Lige za prvaka prvenstva Hrvatske i trenutačno dijele 1. poziciju sa Splitom s omjerom 19/4, ispred Zadra i Cedevite Junior koji imaju poraz više.

Dva dana nakon teške i neizvjesne ljubljanske priče Cibona je otvorila svježe i lepršavo. Poveli su igrači Josipa Sesara s 9:0 nakon nepune 3 minute pa je bilo prilično jasno kako će ove večeri izostati dramaturški kontekst. Naglasak je bio na dobroj defanzivi na početku ovog susreta. Šibenčani su u prvoj četvrtini ubacili samo dvije lopte iz igre i to vanjske šuteve za 3 poena, jer je Cibona „zaključala“ reket. Bilo je 20:8 već nakon prvih 10 minuta, a u nastavku je razlika progresivno rasla do najvećih 45:25 na poluvremenu. U prvom dijelu sjajan šut Cibone za 2 poena 15/21. Nisu inzistirali na pokušajima s većih daljina. U tom razdoblju najviše su minuta dobili Perasović, Baković i Vuković koji su manje participirali u zadnje vrijeme. Vrijedi izdvojiti i nastup najmlađeg Luke Frančeševića koji još nije punoljetan. U prvom dijelu najefikasniji su bili Kapusta s 11 i Perasović s 10 koševa.

Profesionalno odrađen i nastavak iako na razini jačeg treninga. Velika je šteta što zbog ozljede u šibenskim redovima nije igrao njihov najbolji igrač Pavao Paić. Bio bi svakako interesantniji podražaj na centarskim pozicijama. Ovako 64:34 kao rekordni bijeg Cibone u trećoj četvrtini i kontrola ritma do svršetka. Kao zanimljivost defanzivne posvećenosti i podatak kako su „Cibosi“ u 35 minuta igre primili samo 37 koševa.

Trener Sesar je razigrao sve igrače i gotovo nitko nije igrao iznad 20 minuta osim Perasovića koji je igrao 30 i bio i najbolji strijelac s 15 koševa. Kapusta je ubacio 14, Vuković 11, a Majcunić 10. Posebno atraktivan i djelotvoran u nastavku bio je kapetan Radovčić s 8 asistencija.Čak 25 asistencija i 72% ukupnog šuta posvjedočit će koliko je Cibona bila ozbiljna protiv Šibenčana.

JOSIP SESAR, trener Cibone:
Fokus u ovoj utakmici bio je maksimalno smanjiti broj pogrešaka, osobito onih neforsiranih. Igrali smo zaista ozbiljnu obranu, ali tako naprosto mora biti uvijek odnosno mora biti pravilo. Držali smo ritam kakav smo nametnuli i niti u jednom trenutku nismo padali što me također raduje. Brine me što se ozlijedio Bundović. U pitanju je rame i ovoga trenutka ne znam koliko je ozljeda teška. Što se Aranitovića i njegove rupture tiče, trebao bi se vratiti za desetak dana. U dobrom smo tonusu, a Šibenki čestitam na odličnoj sezoni i želim im puno sreće u nastavku.

IVAN PERASOVIĆ, igrač Cibone:
Momčadski smo ovo odlično odradili, ušli smo koncentrirano i fokusirano, držali se naših principa, a i energetski smo bili na vrlo visokoj razini.  Zato smo i ovako uvjerljivo pobijedili. Čestitao bih i mladom Frančeševiću na njegovim prvim seniorskim poenima.

DAMIR MILAČIĆ, trener Šibenke:
Cibona je igrala izvrsno, daleko su jači od nas, ali je impresivno koliko su snažno držali ritam cijelo vrijeme. Mi smo sretni što smo izbjegli Ligu za ostanak tako da samo možemo profitirati u ovakvim utakmicama i to je velika škola za naše mlade igrače. Cibona pokazuje sjajan mentalitet s obzirom na sve probleme koji ju okružuju i to im služi na čast. Teško je bez našeg najboljeg igrača Paića, bilo bi puno jednostavnije i plodnije pod košem da je tu. Mi ćemo pokušati skinuti neki veliki skalp na svom Baldekinu.

ANTONIO KLARIN, igrač Šibenke:
Cibona je zasluženo pobijedila i pokazala svoju kvalitetu. Nadigrala nas je u svakom segmentu igre i pokazala nam da još moramo jako puno raditi da bismo mogli ravnopravnije konkurirati svim momčadima u Ligi za prvaka.

FOTO: Cibona