Košarkaši Cibone porazom 81:99 (21:35, 19:21, 26:22, 15:21) od Zadra otvorili su novu sezonu Favbet Premijer lige. Oslabljena momčad Vukova lošije je otvorila susret i primila 35 poena u prvih deset minuta, ali u drugoj i trećoj dionici igre borbeni domaći igrači u Draženovu domu uspjeli su se vraćati u igru.

Cibosi su u 23. minuti nakon koša Ivana Perasovića stigli na “minus pet” (30:35), ali ubrzo su se gosti ponovo odvojili serijom 12:2. Krajem treće četvrtine Cibona je opet pritisnula, kapetan Krešimir Radovčić je nanizao sedam poena za 66:74. Ali, Zadrani su potpomognuti ipak širom rotacijom u posljednjoj četvrtini bez velikih problema riješili pitanje pobjednika.

‘Utakmica je za nama, stvarno teška utakmica za nas pogotovo iz aspekta što nas je bilo malo, samo pet igrača koji su odradili cijele pripreme. Na kraju je Zadar zasluženo dobio, od početka su bili dominantni u skoku i tim nekim situacijama. Naši igrači su igralo 90% utakmice, to je stvarno fizički teško. Na nama je sada da se odmorimo, nova utakmica je pred nama za tri dana protiv Borca.‘ – rekao je Krešimir Radovčić, kapetan KK Cibona.

‘Što se tiče same utakmice, nemamo nekog posebnog razloga za pametovanje, dominacija Zadra u skoku, fizički su dominantniji od nas. Posebno u ovom rosteru je to došlo više do izražaja. Dojam je da smo u drugom poluvremenu i uhvatili ravnotežu, pa taj naš nedostatak nije toliko bio izražen kao što je to bilo u prvom poluvremenu. Ne mogu reći da sam iznenađen, najviše me brine ono što je pred nama. Zaslužena pobjeda Zadra, čestitam njima, ali i svojim igračima na trudu.’ – zaključio je trener Jakša Vulić, trener KK Cibona.

Krešimir Radovčić bio je prvi strijelac u redovima Cibone s 23 poena, a dodao je i pet asistencije te tri ukradene lopte. Perasović je odigrao odličnu partiju, zabio je 22 poena uz sjajan šut iz igre 8-10, a upisao je i šest skokova te četiri asistencije.