Košarkaši Cibone u Draženovom domu svladali su ekipu Zadra rezultatom 77-73. Pobjedom su izjednačili rezultat serije na 1-1 te se finale seli u Zadar. Bila je to još jedna napeta utakmica u kojoj su Cibosi većinu utakmice proveli u vodstvu no iskusni Zadrani su čak došli i do vodstva par minuta prije kraja. Igračem odluke postao je Amar Gegić koji je unatoč bolovima zaigrao te pomogao ekipi da na samome kraju dođe do pobjede.

Najbolji strijelac u redovima Vukova bio je Nathan Reuvers s 13 ubačaja uz tricu 3-4, Roko Prkačin dodao je 12 poena i 10 skokova za double-double učinak, dok je Amar Gegić ubacio 10 poena.

“Čestitam momcima na pobjedi, nije bilo lako igrati. Zna se kako bi izgledalo da smo izgubili i drugu utakmicu. Jako dobru utakmicu smo odigrali, defanzivno odličnu s pressingom svih 40 minuta. Malo nam je falila ta jedna obrana i koš kojim bi riješili utakmicu. Zadrani su pogađali teške šuteve, to se možda ne vidi na prvu, ali ako se pogleda utakmica još jednom primjetiti ćete. U najnezgodnijem trenutku Zadar je poveo i puno ekipa bi se tu slomilo, ali ja sam presretan jer se ova mlada ekipa nije slomila već je izvukla pobjedu. 1-1 je i mi sada razmišljamo samo o trećoj utakmici i kako doći do pobjede. Zadovoljan sam dosadašnjom igrom i imam još neke ideje i iskoristi ćemo ovo vrijeme do nedjelje kako bi ih implementirali. To se odnosi i na Pavla Marčinkovića koji protiv nas uvijek odigra odlično, pogotovo šuterski.” – pred novinarima je izjavio trener Gašper Okorn.

“Uzeli smo pobjedu što je najbitnije i digli smo se igrom puno u odnosu na prvu utakmicu. Moramo sve to dići na još jednu višu razinu ukoliko mislimo uzeti pobjedu u Zadru. Mi imamo puno igrača koji mogu prelomiti utakmicu, danas je to bio Gegić, u idućoj netko drugi. U prvoj utakmici idemo na pobjedu.” – rekao je kapetan Roko Prkačin.

Serija se sada seli u Zadar u kojem se prva utakmica igra u nedjelju od 20 sati na Višnjiku.

#HejaHejaCibosi