Službeno je počela nova sezona za KK Cibona. Na prvom okupljanju u dvorani Dražen Petrović, koje se održalo danas u jutarnjim satima, bili su svi igrači pod ugovorom, a pod trenerskom palicom jednog od vodećih košarkaških znalaca u regiji, Josipa Sesara.

Sesar je za sada prozvao osam igrača: Krešimira Radovčića, Ivana Majcunića, Svena Smajlagića, Krešimira Ljubičića, Lovru Mazalina, Bornu Kapustu, Ivana Perasovića i Blaža Mesičeka.

„Sretni smo da danas možemo i službeno objaviti da će Cibona ući u 2022/2023. sezonu HT Premijer lige te ABA lige. Iza nas je radno ljeto u kojem nam je glavni cilj bio spasiti klub od stečaja. Naslijedili smo klub u velikim dugovima, pred nama je i dalje težak put ali situacija je dobila sretan epilog, konkretnu kratkoročnu i dugoročnu strategiju i nadam se da ćemo slijedeće godine razgovarati o jednoj novoj, snažnoj Ciboni. Ovo je sezona oporavka, restrukturiranja i stabilizacije kluba, radimo na rješavanju kompleksnih financijskih pitanja, na odnosima s dionicima i vraćamo Cibonu na pravi put.. Hvala svim vjerovnicima koji su prepoznali ozbiljnost i dugoročne planove ove Uprave, te nas podržali i omogućili da danas odradimo prvi trening. Pred nama je izazovna sezona, ali uvjeren sam da smo pronašli naš put i da imamo jake saveznike“ -izjavio je direktor kluba g. Ivana Matasić.

Sportski direktor kluba, Marin Rozić dodao je: „Trenutno smo u pregovorima s igračima kako bi oformili cijelu momčad. Osjećaji oko i unutar momčadi čine mi se vrlo pozitivnima. Počeli smo raditi dobro i s velikim entuzijazmom, grupa je sastavljena od kvalitetnih mladih igrača s velikom željom za radom, a angažirali smo trenera koji može razviti našu igru i donijeti dodanu vrijednost klubu. U fokusu su nam mlade kategorije u koje planiramo i dalje ulagati i razvijati mlade talente, to je zasigurno dugoročna strategija ove Uprave.“

Košarkaški klub Cibona jedan je od najstarijih i najuglednijih sportskih klubova u Hrvatskoj, a ovo je 35. sezona u kojoj će Vukovi zaigrati u Draženovom domu.

#HejaHejaCibosi