Nastavno na brojne informacije koje su proteklih dana objavljivane u medijima te predstavljanje različitih inicijativa i podršku navijača, prijateljskih sportskih kolektiva i organizacija, aktualno vodstvo Kluba želi istaknuti kako aktivno radi na pronalaženju rješenja koji će osigurati spas KK Cibona, te će o konkretnim rezultatima koji se očekuju u što skorijem vremenu pravodobno informirati sve zainteresirane dionike i čitavu javnost. Ujedno, još jednom i ovim putem pozivamo sve zainteresirane dionike na suradnju i otvorenu komunikaciju u cilju očuvanja zagrebačkog i hrvatskog sportskog ponosa.

Aktualno vodstvo također ovim putem želi poslati jasnu poruku podrške svim inicijativama, a kojih je u ovom trenutku više, te u kojima predstavnici Uprave te Skupštine KK Cibona kao odgovorni ljudi aktivno sudjeluju ili s kojima su u stalnoj i otvorenoj komunikaciji. Tijekom proteklog razdoblja tako su u više navrata održani sastanci s voditeljima javno prezentiranih inicijativa za spas Klub, među kojima je i ona kojoj su na čelu Aco Petrović i Saša Pavličić Bekić. Ključ spasa našeg voljenog Kluba je upravo otvorenost i sinergija svih kojima je stalo do ovog europskog košarkaškog diva.

Ovako velik interes svih dionika potvrda je vrijednosti KK Cibona i njezinog značaja za našu zajednicu zbog čega moramo učiniti sve što je prema primjenjivim propisima moguće, a kako bi se spriječio stečaj ili neželjeno gašenje Kluba. A upravo je to bio pokretač te misao vodilja aktualnog vodstva KK Cibona koje je prije šest mjeseci preuzelo Klub s ciljem njegovog spašavanja. Uz aktivan rad u cilju pronalaženja potencijalnih investitora aktualno vodstvo, članovi Skupštine te prijatelji Kluba tijekom tog šestomjesečnog razdoblja su i osobnim sredstvima podržali funkcioniranje KK Cibona. Takvim je djelovanjem produženo razdoblje za pronalaženje dugoročno održivog rješenja, a u situaciji kada je prvi puta u povijesti naš Klub ostao bez ikakvih prihoda od strane Grada Zagreba zbog netransparentnog upravljanja tijekom proteklih sezona i prije dolaska aktualnog vodstva u KK Cibona.

Kao legalisti i odgovorni pojedinici još jednom ističemo kako je aktualno vodstvo KK Cibona svjesno situacije u kojoj se Klub nalazi, kao i toga čija je odgovornost za takvo stanje o čemu su višekratno obavještavane cjelokupna javnost te nadležne institucije Republike Hrvatske. Uz napomenu kako svi odgovorni za ovakvo stanje Kluba trebaju odgovarati te biti svjesni mogućih posljedica i zakonskih konzekvenci, aktualno vodstvo nastavlja predano raditi na pronalaženju rješenja koje će osigurati spas i dugoročnu stabilnost Kluba.

KK Cibona zahvaljuje na javno izraženoj podršci sportskim prijateljima GNK Dinamo i KK Zadar, te pozivamo sve kojima je stalo do Kluba na suradnju i aktivno uključivanje u pronalaženje rješenja za nastavak ove jedinstvene sportske priče.

#HejaHejaCibosi