Košarkaši Cibone u ponedjeljak, 16. listopada igraju susret 4. kola Favbet Premijer lige u Zaboku.

U sklopu 4.kola Favbet Premijer lige Cibona gostuje kod domaćina Zaboka. “Vukovima” je ovo druga utakmica u nizu gostujućih koje ih očekuju tijekom sljedeća dva tjedna. Utakmica je na rasporedu u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Zabok.  

Domaćin u ovu utakmicu ulazi s pretposljednjeg mjesta i omjerom 0-3. Zadnja službena pobjeda Zaboka bila je još u svibnju prošle sezone kada su pobijedili Ribolu iz Kaštela u razigravanju za ostanak u Premijer ligi. Nakon toga su upisivali poraze od novog prvoligaša Dubrovnika, te Dinama i Dubrave. 

 S druge strane Cibona dolazi iz Beograda gdje je u sklopu 3. kola AdmiralBet ABA lige poražena od Partizana rezultatom 96:67 te i dalje traže prvu pobjedu u regionalnoj ligi. Sezona u domaćem prvenstvu započeta je porazom od Zadra,  a nastavljena je dvjema uvjerljivim pobjedama protiv Alkara i Škrljeva. 

‘Utakmica protiv Zaboka dolazi nam nepunih 48 sati nakon teškog gostovanja kod Partizana u Beogradu. Naravno dolazimo u ovim poznatim okolnostima gdje mi možemo igrati sa samo pet seniorskih igrača i s pet juniora. To dodatno otežava posao. Prije svega nadam se da ćemo biti kompletni, da neće biti ozljeda koje bi još dodatno otežale situaciju s igračkim kadrom. Pred zagorskom publikom morat ćemo pružiti izrazito dobru igru kako bi savladali Zabok koji je nešto loše započeo sezonu. Ne sumnjam da će u utakmicu protiv Cibone ući vrlo motivirani.’ – rekao je trener Jakša Vulić.

Utakmica se prenosi putem platforme HKS TV.