Vukovi u ponedjeljak, 09. listopada, u sklopu 2. kola AdmiralBet ABA lige dočekuju beogradski FMP.

Nakon slavlja u Sinju, već dva dana kasnije, u ponedjeljak, Vukove očekuje novi susret, ovaj put u sklopu AdmiralBet ABA lige kada u Košarkaški centar Dražen Petrović dolazi FMP.

Dok je Cibona u 1. kolu poražena na gostovanju u Čačku kod Borca, FMP je kod kuće tijesno izgubio od Krke, prošlogodišnjeg pobjednika NLB ABA 2 lige, rezultatom 97-99.

Ove dvije ekipe do sada su u Zagrebu u sklopu regionalne lige odigrali 14 utakmica, devet pobjeda upisala je Cibona, a pet FMP. U onoj posljednjoj, održanoj prošle sezone u sklopu 23. kola, bilo je vrlo zanimljivo, a Cibona je slavila rezultatom 110:99.

Iz lige su u najavi utakmice posebno izdvojili match-up između Aleksandra Aranitovića i Huga Bessona. Potonji je protiv Krke debitirao u regionalnom natjecanju odličnom predstavom kada je upisao 23 poena i jasno je kako će sutra predstavljati prijetnju i po koš Vukova. Popularni Sani je u Čačku upisao 21 poen uz pet skokova i četiri asistencije, a pretrpio je tijekom susreta i osam prekršaja. Njegovo iskustvo bit će izrazito važno za momčad i sutra.

‘Dolazi nam ekipa FMP-a u goste, nama je to prva utakmica kod kuće u regionalnoj ligi i sigurno će nam značiti za dodatan motiv i želju da dođemo do pobjede koja nam je važna za nastavak sezone. Stoga bih pozvao publiku da dođu u što većem broju, da nas podrže jer će nam to u ovom trenutku puno značiti. Znamo koje su najveće opasnosti koje dolaze iz ekipe FMP-a, pripremili smo se i naravno idemo po pobjedu!’ – zaključio je najavu Aranitović.

Trener Jakša Vulić istaknuo je da se petorka iz utakmice u Sinju dosta potrošila te mu je važna njihova regeneracija.

‘FMP je momčad koja je promijenjena u odnosu na prošlogodišnju, imaju dosta novih igrača. Zabilježili su poraz u prvom kolu i definitivno će u Zagrebu tražiti priliku da se iskupe. U odnosu na nas, imali su više vremena za pripremu i to je ono što bi nama moglo predstavljati problem.

Mi moramo dobro kontrolirati defanzivni skok, to je bila naša slaba točka u prvoj utakmici. Moramo obratiti i posebnu pažnju na njihove visoke igrače Bojana Subotića te Natea Watsona. Što se tiče njihovih vanjskih pozicija moramo pripaziti na Huga Bessona, igrača koji je prošle godine izabran i na NBA Draftu te koji je već u prvoj utakmici pokazao da će biti njihova napadačka prva opcija.’ – zaključio je trener Vulić.

Utakmica je na rasporedu u 20:00 sati, a ulaznice možete kupiti putem platforme ulaznice.hr ili na blagajni KC Dražen Petrović od 18:00 sati te do početka same utakmice.