Košarkaši Cibone poraženi su u sklopu 4. kola AdmiralBet ABA lige u Podgorici od KK Budućnost VOLI rezultatom 93-85.

Unatoč vrlo dobrim periodima u igri momčadi Jakše Vulića, EuroCup momčad poput Budućnosti ipak je bila prevelik zalogaj, upisan je poraz rezultatom 93-85 (19-16, 24-25, 24-15, 26-29).

Bio je to susret u kojem je Budućnost većim dijelom održavala prednost, iako ne veliku. Tek tijekom treće četvrtine u šestoj minuti serijom 12-3 odlaze na prvu dvocifrenu prednost +11 (55-44). Cibona je istu uspjela smanjiti na osam razlike, no onda sa zvukom sirene Ross pogađa dalekometan šut za tri i vraća Budućnosti odličnu prednost uoči završnih deset minuta.

Najveću prednost na utakmici domaćini su stekli sedam minuta prije kraja (+16), Vukovi se nisu predavali i smanjuju zaostatak na samo šest razlike (91-85), ali za nešto više ipak nije bilo vremena.

‘Prije svega čestitke ekipi Budućnosti na pobjedi, mislim da je ona zaslužena. Mi smo igrali prema planu koji smo dogovorili, držali smo priključak cijelo prvo poluvrijeme. U trećoj četvrtini imali smo mali pad gdje se Budućnost odvojila i na kraju je relativno mirno privela utakmicu kraju. Šanse koje su nam se pružile da uhvatimo priključak nismo uspjeli iskoristiti. Nemam što zamjeriti svojim momcima, dali su sve od sebe, trudili su se. Međutim, moj je dojam da je tu u nekoliko navrata presudila individualna kvaliteta igrača Budućnosti. Previše puta smo pali u obrani jedan na jedan i to je nešto što moramo ispraviti u sljedećem razdoblju jer bez toga neće doći ni pobjede.’ – rekao je Jakša Vulić, trener KK Cibona.