Košarkaši Cibone u subotu, 14. listopada, u sklopu 3. kola AdmiralBet ABA lige gostuju u Beogradu, a protivnik je stari rival – Partizan.

Bogat košarkaški dan očekuje nas sutra, u subotu, 14. listopada, u sklopu regionalne AdmiralBet ABA lige jer na programu su čak četiri utakmice. Ona posljednja od njih je košarkaški klasik između Partizana i Cibone, a igra se u beogradskoj Štark Areni od 21:00 sat. 

Partizan je još jučer, u četvrtak, bio u francuskom Lyonu gdje se susreo s Lyon-Villeurbanneom u sklopu 2. kola Turkish Airlines EuroLague i odnio pobjedu uvjerljivim rezultatom 62-88. Kada se dotaknemo samo regionalne lige, istu su košarkaši Željka Obradovića otvorili s dvije uvjerljive pobjede. Prva je bila kod kuće protiv Mornara rezultatom 110-78, a druga u gostima protiv Krke s 56-96. 

Zanimljivost koja najbolje opisuje kvalitetu sljedećeg protivnika Vukova je ta da su upravo tim pobjedama s ukupnih +72 postavili i novi rekord regionalne lige za najbolji start u sezonu u uvodna dva kola. Taj rekord je do sada držala Crvena zvezda koja je sezonu 2020./21. startala s ukupnom razlikom +69 iz dva uvodna kola.

Cibona je s druge strane između 7. i 11. listopada odigrala čak tri utakmice, upisane su pobjede u hrvatskom prvenstvu protiv Alkara i DepoLink Škrljeva te poraz od ekipe FMP-a u sklopu regionalne lige.

Pozitivna vijest je svakako da trener Jakša Vulić može računati na sve igrače iz prve momčadi pa su tako u kadru i Alex Stein, Domagoj Proleta, Tomislav Buljan, Matej Bošnjak te Jakov Mustapić koji nisu imali prava nastupa na otvaranju sezone.

‘Čeka nas gostovanje kod prošlogodišnjeg pobjednika ABA lige, momčadi koja je i u novu sezonu krenula s najvišim ambicijama, ne samo u regionalnoj ligi nego i u Euroligi. Momčad je to puna kvalitete, ali s druge strane nadam se da će moji igrači to prihvatiti kao jedan veliki izazov da protiv tako kvalitetnog protivnika i pred publikom koja izuzetno razumije košarku se predstave u najboljem mogućem svijetlu. Što se tiče taktičkih detalja, za nas je ključno da imamo kontrolu lopte, da ne gubimo previše lopti i tako omogućimo Partizanu da se razvija kroz kontranapad. To je prvi taktički element, a drugi koji moramo odraditi na visokom nivou je svakako defanzivni skok. Partizan je momčad s visokim i pokretnim igračima koji su u tom segmentu igre izrazito opasni, i ako želimo zadržati priključak kroz utakmicu moramo to kontrolirati.’ – rekao je trener KK Cibona, Jakša Vulić.

Utakmica se igra u 21:00 sat s prijenosom na Arena Sport 1 kanalu.