U 2. kolu AdmiralBet ABA Lige, Cibona je poražena od FMP-a u zanimljivoj utakmici s tijesnom završnicom.

Za ekipu Cibone utakmicu su započeli Stein, Buljan, Perasović, Bošnjak, Mustapić. Igra je bila tečna s brzim protokom lopte i brzom trkom s obje strane. Obje ekipe su u utakmicu ušle s istim motivom, a to je dobra obrana, stoga ne čudi da su nakon 5 minuta igre Buljan i Pavičević imali po tri osobne pogreške. Prva četvrtina završila je rezultatom 22: 20 za Cibonu. 

Drugi dio prvog poluvremena bolje su ušli gosti iz Beograda povevši rezultatom 25:31, što je izazvalo prvu reakciju Cibonine klupe na utakmici. Dobra reakcija ekipe nakon minute odmora rezultirala je u nekoliko brzih poena i novim vodstvom. Do kraja četvrtine Cibona je samo pojačala ritam te je uz još nekoliko ubačenih trica, serijom 11:3 otišla na odmor. Na poluvremenu je rezultat bio 51:43. Cibona je prvo poluvrijeme obilježila sjajnim šutom izvana koji je bio čak 8/11. 

S prednošću od osam razlike činilo se kako bi Cibona mogla prelomiti utakmicu u trećoj četvrtini te se približiti pobjedi, no gosti su bili ti koji su bolje započeli drugu polovicu susreta. Agresivnom obranom došli su do laganih koševa te su u manje od dvije minute zabili osam poena i izjednačili rezultat. Cibona je u prvih pet minuta zabila samo 5 koševa te potpuno pala u momentumu. Do kraja četvrtine se Cibona digla, ali ni s približnim šutom iz prvog poluvremena. Do kraja je FMP još pojačao ritam te su u posljednju četvrtinu ušli s prednošću od 65:70. 

U posljednju četvrtinu su obje ekipe ušle s velikim brojem promašaja i pogrešaka. Utakmica je bila izjednačena sve do samoga kraja kada je Živanović pogodio tri trice u nizu te donio FMP-u prednost od 9 poena dvije minute prije kraja. Činilo se kako je FMP prelomio utakmicu, ali se Cibona s dvije akcije koje su donijele 6 poena približila na -3. U sljedećem napadu je FMP izgubio loptu, a Cibona dolazi do izjednačenja. U posljednjoj minuti igralo se na slobodna bacanja gdje je FMP izašao kao pobjednik. Najbolji pojedinci kod Cibone bili su Stein s 18 poena, Proleta i Buljan sa 16 te Aranitović s 12 poena. Kod gostiju su se najviše istakli Besson s 22 poena, Stepanović s 21 te su još dvoznamenkasti bili Watson i Šaranović s po 12 poena i Živanović s 11. 

“Čestitam svojim igračima na pobjedi, iza nas su dva, pomalo neobična tjedna. Igrali smo u Turskoj kvalifikacije gdje smo izgubili koš razlike u posljednjoj sekundi. Utakmica s Krkom došla je prebrzo, nismo se stigli pripremiti na pravi način te je to rezultiralo porazom kod kuće. U ovom trenutku nam je najbitniji trening, a vremena za njega nemamo. Danas smo za razliku od prošle utakmice kroz sve četvrtine izuzev zadnje minute i pol bili kakvi trebamo biti ubuduće. Nije bilo lako pobijediti, iako smo imali dobivenu utakmicu dvije minute prije kraja, došlo je do nedostatka samopouzdanja i mentalnog pada. Ova pobjeda nam je jako bitna motivacija za dalje. Čestitke Ciboni na dobroj utakmici, želim im sve najbolje u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo utakmici s Megom koja je na rasporedu za tjedan dana.” – zaključio je Nenad Stefanović, trener FMP-a. 

“Prije svega čestitke momčadi FMP-a na pobjedi, ali isto tako mojim igračima koji se nisu predavali do zadnje minute. Nakon jako dobrog prvog poluvremena nismo imali odgovore za agresivnu obranu FMP-a koja nam je zadavala velike probleme u napadačkoj kreaciji, ali vodila i do velikog broje izgubljenih lopti. Osim toga, problem koji nas prati od početka sezone, slobodna bacanja, bila su ključna te je logično da je u ovako uskoj utakmici rezultat otišao na njihovu stranu.” – zaključio je Jakša Vulić, trener Cibone.