marin_rozic_cibzad3ut2009

Marin Rozić zakucava na trećoj utakmici finalne serije protiv Zadra

Cibona danas igra (možda odlučujuću) četvrtu utakmicu finala doigravanja za prvaka Hrvatske protiv Zadra na Višnjiku. Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati uz prijenos na HTV2. Nakon prošlle utakmice dosta se riječi trošilo na suce kojima gostujući trener nije bio zadovoljan, jer tvrdi “da je Cibona zaštićena uvijek, i u Zadru suđenje nije jednako”. Ne treba podsjećati da su se svi okupljeni na ovu izjavu samo lagano masmiješili, ali je izjavom Sagadin uspio isprovocirati i Perasovića:”Žao mi je što imam kratak fitilj, lako planem, pa ulazim sa Zmagom u te diskusije.

Ipak, više je Perasović pažnje posvetio večerašnjoj utakmici:”Vukušić nije spreman i ovu sezonu je završio malo ranije zbog ozljede. Prkačin se osjeća bolje nego prije 3. utakmice, ali ni on nije 100% spreman. Jasno je da naša igra sa Prkom u napadu dobija na širini i da se protivnicima nije lako braniti od njegove leđne tehnike.

Davor Kus koji je u trećoj utakmici povukao kada je trbealo zajedno uz Andersona dao je najavu utakmice prije puta za Zadar:”Idemo u Zadar sa omjerom 2:1 i sada se tek vidi koliki je pritisak na domaćinu u ovoj finalnoj seriji. Znamo da u slučaju lošije partije i poraza imamo šansu u Zagrebu doći do naslova, dok s druge strane Zadar nema pravo na kiks. Za nas je odlično što smo u trećoj utakmici pokazali širinu, pogotovo kada je Prkačin spreman. Sve pobjede ove sezone rezultat su momčadske igre, ne ovisimo o jednom igraču. Sjetite se vrlo bitnih koševa Princa (dvije povezane trice), pa Trohe (isto tako dvije povezane trice), Prkiniih koševa pod košem kada su jače stisnuli nas iz vanjske linije, odlične obrane Rozića, pritisak Callowaya… Mi smo momčad, zajedno i u pobjedi ali i u porazu. Što se tiče navijača u Zadru, ja se nadam da će  dvorana biti puna, da će nvijanje biti bučno i korektno, jer veći je gušt igrati u tim uvjetima.

U slučaju pobjede Zadra, odlučujuća utakmica igra se u ponedjeljak u Dvorani Dražena Petrovića s početkom u 20:00 sati.