Košarkaši Cibone pobijedili su na domaćem terenu Šibenika 72:66 (22:20, 18:12, 19:18, 13:16).

U drugoj polufinalnoj utakmici doigravanja košarkaši Cibone pobijedli su Šibenik čime su osigurali plasman u finale A-1 lige.

Šibenik je bolje otvorio utakmicu, vodili su do polovice prve četvrtine. Tricom Reynoldsa Vukovi izjednjačuju na 18:18 i preokreću rezultat do kraja četvrtine ( 22:20). U drugoj četvrtini Cibosi su ušli agresivnije i čvršće. Posložili su se na terenu te boljom igrom do kraja poluvremena učvrstili svoj rezultat, 40:32.

U drugom dijelu utakmice, gosti se bude i počinju ozbilnije prijetiti Cibosima. Uz nekoliko dobrih akcija uspijeli su smanjiti rezultat, no do kraja četvrtine Vukovi ipak odnose prednost od 9 poena, 59:50. Do samog kraja gledali smo uzbudljivu utakmica. Gosti su se približili na samo 5 poena zaostatka u posljednjim minutama utakmice, no nisi imali snage preokrenuti rezultat pa su Cibosi lagano priveli utakmicu kraju i odnijeli pobjedu u drugoj polufinalnoj utakmici.

“Čestitke Ciboni na pobjedi, ali čestitam i mojim momcima na sjajnoj sezoni i borbi koju su pokazali. Pobjedila je bolja momčad, ekipa s više iskustva te bih rekao da je to i presudilo u ovoj seriji,” izjavio je kratko trener gostiju Vladimir Anzulović

Trener Vukova Damir Mulaomerović izrazito je ponosan na svoju momčad: “Jako sam sretan i ponosan na svoje momke. Svaki put kad smo trebali biti pravi mi smo bili. Ovo je velika stvar za klub, za mene i igrače uz sve probleme koji su nas snašli. Imali smo težak put do finala preko Zadra i Šibenika. Vidjeli ste večeras koliko je Šibenik opasan, ali mi smo zasluženo u finalu. Kapa dolje mojim momcima, Šakić je večeras bio odličan, 15 skokova i 22 poena. Bilo je teško Žoriću jer su dosta skupljali rekete. Osjetila se nervoza u ekipi, ali to je tako u utakmicama playoffa,” izjavio je Mulaomerović te se dotaknuo finala: “U finalnoj seriji najvjerojatnije nas čeka Cedevita. Mi imamo prednost domaćeg terena tko god to bude. Imamo dosta toga za reći, bit će jako zanimljivo kao i sve dosadašnje utakmice playoffa. Zahvalio bih se nogometašima Dinama što su nas došli bodriti kao i svim navijačima koji su nas večeras bodrili i pomogli nam u trenucima kad nam je najviše trebalo.”

Najbolji pojedinac večeras Željko Šakić izjavio je: “Čestitam borbenom Šibeniku, dali su sve od sebe u ove dvije utakmice. Hvala mojim dečkima, treneru i stručnom stožeru. Ovo nam je osamdeseta utakmica ove sezone i koliko god smo umorni, na kraju smo pokazali kako imamo snage napraviti nešto dobro za cijeli grad i klub. Nadam se da će ovi ljudi, kojih je bilo u velikom broju, doći i dalje nas bodriti. Finalna serija kreće već sljedeći tjedan te ih ovim putem pozivam da dođu navijati u što većem broju.”

CIBONA: Reynolds 9 , Uljarević, Šakić 22, Marinelli 2, Marić, Žorić 12, Ćorić, Bošnjak 11, Rozić 9, Ljubičić, Joksimović 5, Gospić 2

GKK ŠIBENIK: Radovčić, Badžim 16, Nakić, Bašić 3, Blaće, Pandurić, Turkyilmaz 10, Paić, Ivanov 5, Petani 7, Sirišćević 11, Halilović 14