Košarkaši Cibone stigli su do velike pobjede u gostima kod Šibenika u prvoj polufinalnoj utakmici A-1 lige 67:70 (15:18,27:21,10:16,15:15).
Cibosi su nametnuli kontrolu igre već od prve četvrtine. Od samog početka držali su ritam i nisu dali domaćinu da preokrene rezultat u svoju korist . Domaćin ulazi čvršće u drugu četvrtinu pa su već na samom početku poveli. Prednost su zadržali sve do kraja prvoga dijela te se na odmor otišlo s rezultatom 42:39.
Cibosi su bolje ušli u drugi dio utakmice, gdje su uz čvrstu obranu dolazili do lakih koševa. U posljednjoj četvrtini ponovno su se probudili igrači Šibenika pa smo mogli gledati uzbudljivu završnicu. Posljednjih nekoliko minuta domaćin je imao samo pola koša zaostatka, no Cibosi su iskusno kontrolirali igru te slobodnim bacanjima uspjeli stići do velike pobjede u gostima u prvoj polufinalnoj utakmici. Druga polufinalna utakmica na rasporedu je u srijedu, 10.svibnja u 18:00 sati u Draženovom domu.

Najbolji u redovima Cibosa su bili Žorić sa 22 koša i Šakić sa 18, dok je kod domaćina najbolji bio Siriščević sa 14.

“Pohvalio bih publiku i ovu divnu košarkašku atmosferu. Nije lako dobiti Šibenik u prepunoj dvorani gdje uz ovakvu atmosferu daju 120%. Čestitao bih svojim momcima na nevjerojatnoj energiji i želji te atmosferi koja ih krasi i motivaciji uz sve probleme što smo imali,” rekao je trener Damir Mulaomerović i nastavio ” Nakon tri teške utakmice protiv Zadra bili smo umorni, međutim pokazalo se da od Žorića, koji igra u euroligaškoj formi, Šakića, Rozića, Bošnjaka i ostalih momaka, svako je pridonio ovoj pobjedi večeras. Bili smo jako dobri, pogotovo obrambeno. Kontrolirali smo tempo igre cijelu utakmicu i pronalazili smo najbolje igrače za šut. Kapa dolje mojim igračima, samo mi znamo što smo sve proživjeli u zadnje vrijeme. Nema opuštanja, odmorit ćemo se dobro i izaći jednako motivirani u srijedu kako bismo završili ovu seriju u Zagrebu.”

“Jedna lopta odlučuje, jedna sekunda, da li si pobjednik ili gubitnik. To je tako cijeli život i nek bude tako dramatično do samoga kraja. Istina da sam večeras bio naistaknutiji pojedinac, ali mi smo svi jednako bitni. Bez samo jednog od nas mi ne bismo mogli pobijediti nikoga. Očekujem pobjedu u Zagrebu,” izjavio je Luka Žorića nakon velike utakmice koju je odigrao večeras.

ŠIBENIK: Pandurić, Ivanov 9,Petani 7, Siriščević 14, Halilović 11, Radovčić 6, Badžim 6, Nakić, Bašić 3,Blaće, Turkyilmaz 11.

CIBONA: Reynolds, Šakić 18, Bošnjak 12, Žorić 22, Rozić 12, Uljarević, Marinelli, Marić, Ćorić, Ljubičić, Joksimović 4, Gospić 2.