Košarkaši Cibone stigli su do pobjede od 85:91 (25:25, 17:17,23:26, 20:23) protiv gradskog rivala Cedevite i tako izjednačili seriju.

Utakmica je počela vrlo izjedačeno. Cibosi su se bolje postavili na terenu te su držali igru u svojim rukama gotovo do kraja četvrtine kada je rezultat bio 25:25. I u nastavku igra obje momčadi bila je izjednačena, uz raspoloženog Rozića koji je ubacio 14 poena. Na odmor se otišlo s rezultatom 42:42.

Dominacija Vukova nastavlja se i u drugom dijelu, a košem Reynoldsa Cibosi su otišli na prednost od 7 poena, 53:60. Do kraja četvrtine Vukovi su zadržali vodstvo. Posljednja četvrtina bila je vrlo uzbudljiva, igralo se koš za koš, a Reynolds je dvjema tricama podigao vodstvo Vukova na 6 poena, 85:91 što je bio i konačan rezultat i pobjeda kojom je Cibona izjednačila seriju, 1-1.

Najbolji među Vukovima bio je kapetan Rozić s 20 poena te Reynolds i Žorić sa 18, dok je kod gostiju bio Boatright sa 17.

“Igramo ponovno za 4 dana, još ništa nije gotovo. Oni su i dalje favoriti. Igrali smo na isti način kao i prošlu utakmicu, no kraj smo odigrali pametnije”, rekao je Luka Žorić

Trener Cibosa Damir Mulaomerović nakon utakmice: “Volim svoje momke i veliko mi je zadovoljstvo bilo pobijediti večeras. To je prava Cibona. Bili smo fantastični. Mislim da je pobjeda bila zaslužena. Bili smo jako dobri pogotovo u ključnim momentima. Ljudi su možda očekivali laganu pobjedu Cedevite, ali niti jednog trenutka se nismo pribojavali. Nakon prve utakmice, gdje smo igrali dobro 34.minute, dalo nam je za pravo da vjerujemo kako možemo večeras pobijediti. Drago mi je da smo vratili prednost domaćeg terena, pogotovo s ovakvom igrom i atmosferom. Nisam odavno čuo ovakvo navijanje i jako sam ponosan što sam trener Cibone. To je moj klub, to je Cibona, kako treba izgledati i kako se treba boriti. Bili smo dobri za gledati i igrali smo pravu košarku večeras.”

CEDEVITA: Krušlin 8, Boatright 17, Katić 2, Lončar, Žganec 13, Musa 14, Bilan 9, Begić 4, Vučić, Tomas 16, Ramljak 2

CIBONA: Reynolds 18, Uljarević, Šakić 11, Marinelli 3, Marić 3, Žorić 18, Ćorić 1, Bošnjak 11, Rozić 20, Ljubičić, Joksimović 2, Gospić 4