Košarkaši Cibone pobijedili su u 3.utakmici četvrtfinala A-1 lige na domaćem terenu protiv Zadra 88:66 (28:15,17:20,19:15,24:16).

U fantastičnoj trećoj utakmici Vukovi su stigli do pobjede nad Zadrom pred punim Draženovim domom i tako osigurali polufinale domaćeg prvenstva.

Utakmica je u prvih nekoliko minuta bila vrlo izjednačena s obje strane, no sredinom prve četvrtine Cibona je preuzela igru u svoje ruke. Ubacivši tri trice za redom Cibosi su napravili seriju za rezultat 15:7, a do kraja prve četvrtine ubacili su još 13 poena (28:15). Bolje su Cibosi ušli i u drugu četvrtinu, no Zadar je posložio svoju igru te dolazi do zaostaka od samo 5 poena. Ipak do kraja prvoga dijela Vukovi kontroliraju igrui odlaze na odmor s vodstvom od +10 (45:35).

Zadrani ulaze čvrsto u drugo poluvrijeme, no uz odličnu igru i šut Cibosa nisu uspijeli značajnije zaprijetiti. Do kraja utakmice Cibona je držala igru u svojim rukama, a priliku u samoj završnici dobili su i mladi igrači, Karlo Uljarević i Krešimir Ljubičić. Ovom pobjedom Cibosi su osigurali polufinale A-1 lige. Prva utakmica je na rasporedu u nedjelju, 6.svibnja u 18:00 sati u Šibeniku.

U redovima Cibosa najbolji su bili Žorić sa 18, kapetan Rozić sa 17 te Šakić i Bošnjak sa po 16 poena.

Trener gostiju Aramis Naglić: “Čestitam Ciboni na pobjedi. Nismo bili izvan utakmice kao u prvoj utakmici, no nismo imali koncentracije. Cibona je imala izvrstan šut, curilo je sa svih strana. Nemam zamjerki mojim igračima koji su dali sve od sebe, ali protiv ovako raspoložene Cibone teško je doći do pobjede”

“Bili smo 20-30 minuta u utakmici. Nismo imali snage ni koncentracije za dobiti ovu utakmicu i otići u završnicu,” izjavio je kapetan Jakov Vladović.

Trener Damir Mulaomerović nije krio zadovoljstvo svojim momcima: “Čestitam svojim igračima koji su danas apsolutno pokazali iskustvo igranja ovakvih utakmica. Pohvalio bih Marinellija koji je odigro sjajno, Bošnjaka koji je bio jedan od  najhrabijih na terenu kao i ove starije Vukove; kapetana Rozića, Šakića i Žorića. Gospić je odradio vrhunsku rolu u minutama koje je dobio, a Ćorić je pokazao kako se bori u dresu Cibone. Drago mi je da su priliku dobili i ovi mlađi igrači poput Uljarevića i Ljubičića. Čestitao bih i kolegi Nagliću na tri jako dobre utakmice. Mislim da ste mogli uživati u pravoj košarci.” Osvrnuo se Mulaomerović i na ono što njegovu momčad čeka dalje: “Mi imamo definitvno teži put do kraja, no ja vjerujem u svoje momke. Čeka nas težak protivnik, Šibenik, već u nedjelju. Bitno je da se dobro regeneriramo. Siguran sam da ćemo naći snage i imati dodatan motiv za tu utakmicu koja nam dolazi u nedjelju u 18 sati.”

Ponajbolji u redovima Vukova Luka Žorić: “Utakmica koja je odlučivala o prolasku dalje i takve je utakmice gušt igrati. Mislim da smo danas bili bolja ekipa svih 40 minuta te da smo zaslužili proći dalje.”

CIBONA: Reynolds 6, Uljarević 3, Šakić 16, Marinelli 2, Marić, Žorić 18, Ćorić, Bošnjak 16, Rozić 17, Ljubičić 2, Joksimović 3, Gospić 5

ZADAR: Vladović 9, Jelenković, Krajina 8, Georgiev, Jurica, Špaleta, Brzoja 12, Marinković 15, Barać 11, Ramljak 6, Kovačević 5, Mazalin