Pobjeda Cibone (86:75) u prvoj utakmici finala u niti jednom trenutku nije došla u pitanje, ali nitko ne očekuje da će sutra u Zadru biti lako i da će pobjeda doći samo po sebi. Dobro je to što to znaju i igrači i stručni stožer Vukova sa Tuškanca na čelu sa trenerom Perasovićem:”Bili smo bolji, to je poanta, ali ovo je bila tek prva runda koju smo dobili. Do pobjede smo došli teže no što izgleda prema rezultatu, stalno smo morali raditi, Zadar nam je stalno puhao za vratom. Oni su momčad koja brzo i lako stiže rezultatsku porednost suparnika, imaju napadačku raznovrsnost i puno igrača koji mogu pogoditi trice. No, ovaj put smo držali koncentraciju do kraja, nismo dozvolili da nam se dogodi ono što nam se dogodilo u posljednjoj ligaškoj utakmici, kad su anulirali našu prednost u zadnjoj četvrtini.

velimir_perasovic_finale

Prije utakmice u Zagrebu, Perasović je znao da neće moći računati na Trohu i Vukušića:”Odsustvo dva igrača, Vukušića i Trohe, i neizvjesnost oko nastupa Prkačina potpuno su nas mobilizirali i donijeli su nam nužno potrebnu koncentraciju. Od početka smo igrali požrtvovno i disciplinirano u napadu. Nismo dozvolili da nam skidaju lopte u napadu, i nismo dozvolili da nas iskontriraju.

Davor Kus koji je u utorak odigrao odličnu partiju iznio je sv oje viđenje utakmice:”Bila je to naša čudna napadačka utakmica, u kojoj smo šutirali samo šest trica, a puno toga smo rješavali unutar reketa. No, svaka je utakmica drugačija… Više zone smo igrali silom prilika, zbog manjka igrača u rotacijama, ali smo iz nje dobili više od očekivanog. Nismo bili u situaciji da ‘ciljano napadamo’ Zadrane upravo zbog manjka igrača, više smo razmišljali o tome kako da sakrijemo vlastite slabosti i obranimo se, no ipak smo uspjeli iskontrolirati cijelu utakmicu, osim možda prve četvrtine u kojoj smo primili previše poena. Tek je 1:0, prva utakmica je zaboravljena, i razmišlja se o drugoj.

A ta druga na rasporedu je sutra u Zadru s početkom u 17:00 sati uz prijenos na HTV2.