davor_kus2Cibona je pobjedom otvorila finalnu seriju za prvaka slavivši protiv Zadra sa 86:75 (31:23, 17:15, 16:15, 22:22), tako da je sada pritisak na Zadru. Vukovi su dosta rano riješili utakmicu, točnije početkom drugo poluvremena kada su otišli na 52:38. Malo opuštanje su iskoristili gosti kada su došli na 56:48, ali se Cibona vraća i privodi utakmicu kraju bez većih problema.

Cibona je večeras odigrala odličnu obranu, kombinirajući zonu i čovjeka tijekom svih 40 minuta. s druge strane u napadu su dosta lako probijali prvu liniju gostiju (prije svega Kus i Anderson) dok su gosti taktiku bazirali na vanjskom šutu. Sve to je Cibona pametno koristila i došla do vodstva 1:0 u finalnoj seriji.

velimir_perasovic-cska_top16_rnd2_200809Pressicu je po običaju otvorio gostujući trener Zmago Sagadin:”Čestitke Ciboni na potpuno zasluženoj pobjedi. Mi nismo imali ni dobru obranu, ali ni dobar skok. Nakon što smo Ciboni dozvolili da se razmaše, bilo je jako teško vratiti se. Imali smo dobrih trenutaka u napadu, ali samo napadom i šutom ne može se pobijediti u ovakvoj utakmici. To nije naša igra. No, što je, tu je…

Perasović se samo složio sa kolegom iz Zadra:”Zasluženo smo pobijedili i ovo je prvi koračić do naslova. Znali smo da će biti teška i neizvjesna utakmica, ali sve će biti takve. Nadam se da će i sljedeća u Zadru biti tako teška i još neizvjesnija. Imali smo puno problema zbog ozlijeđenih igrača, a treba napomenuti da je i Prkačin igrao ozlijeđen; ima problema s rukom. Srećom, imali smo raspoložene Kusa i Andersona koji su povukli u napadu.

alan-anderson1

Cibonu je predovio danas vrlo raspoloženi Anderson sa 30 koševa i 12 skokova, Kus je ubacio 21 dok je kapetan Prkačin dodao 10 koševa uz 3 skoka. Za goste je Rančić ubacio 21 (7 trica!?), Stipčević 18 te Gečevski 16 koševa uz 3 skoka.

Druga utakmica na rasporedu je već u subotu 30. svibnja u Zadru.