25. kolo ABA lige otvorit će Cibona i Zadar u Draženovom domu u subotu u 17.00 sati.

Cibona će u regionalnom natjecanju igrati još dvaput sa Zadrom, Borcem i Cedevitom Olimpijom.

U sljedećem kolu očekuje nas ekipa Zadra. Znamo se s njima, igrali smo nekoliko utakmica i u ABA ligi i domaćem prvenstvu. Znamo da su dobra ekipa i da su dobro vođeni s klupe. Mi ćemo napraviti sve da budemo pravi i da pokažemo da pored tog talenta o kojem svi pričaju imamo i kvalitetu da igramo dobro i da ostvarimo rezultate koje želimo. U svakom slučaju imamo još četiri utakmice do kraja prvenstva i na svakoj od njih ćemo nastojati biti ravnopravni i doći do pobjede. – izjavio je trener Jovanović.

Glavnu bitku u reketu vodit će Darko Planinić i Chinanu Onuaku

Očekuje nas derbi u punom smislu te riječi jer i jedna i druga ekipa sa pobjedom ulazi u zadnja dva kola sa puno lakše pozicije za ostanak u ligi i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Atmosfera u ekipi je jako dobra, imali smo dosta vremena od ponedjeljka da se pripremimo, da dobro treniramo i mislim da smo to odradili kako treba. Imamo još taj večerašnji trening za zadnje detalje i da budemo maksimalno spremni za utakmicu.

Brat na brata

A na suprotnoj strani naći će se i njegov brat Jure. Ipak, uoči derbija među braćom vlada ‘silenzio stampa’.

Čujemo se naravno svaki dan, ali o utakmici ne pričamo jer ipak je to derbi i taj dan smo na suprotnim stranama. Nijedan ne želi pričati o tome dok utakmica ne završi pa tek poslije komentiramo.– rekao je centar Vukova Darko Planinić.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport.

#HejaHejaCibosi