U 25. kolu ABA lige Cibona je u hrvatskom klasiku pobijedila Zadrane rezultatom 77-75.

Gosti su u prvom poluvremenu bili čvršći, borbeniji, dok se kod Cibone osjetio značaj utakmice što je prouzročilo niz pogrešaka u napadu koje je Zadar dobro koristio. Dalmatinci su konstantno imali 5 do 12 razlike, a Vukovi su furioznim završetkom prvog dijela utakmicu napravili maksimalno neizvjesnom. U drugom se dijelu u redove Zagrepčana opet uvukla nervoza i grč i Zadar je opet rezultatski mirno plovio. Istim tempom i na gotovo isti način Vukovi su se približili krajem zadnje dionice i napravili preokret. Tvorac preokreta bio je Ivan Novačić, Zadranin koji nerijetko u derbijima bude najbolji igrač i to sa 23 poena od čega je čak 6 trica. Ključan poen kapetanski je postigao Roko Prkačin 30 sekundi prije kraja kada je uhvatio Drežnjakov odbijanac i zakucao za pobjedu. Pokušao je uzvratiti Mavra na drugoj strani s linije tri poena, ali bezuspješno. Napravili su Zadrani još prekršaj na Drežnjaku koji je pogodio jedno slobodno bacanje za konačan rezultat.

Vladimir Jovanović:

Čestitam mojim momcima na pobjedi, puno im je ovo značilo i baš su željeli pobijediti. Drago mi je da smo na kraju to uspjeli iako na kraju utakmica nije bila kakvu smo svi mi priželjkivali. Znam da smo pokidali živce navijačima Cibone, ali vidjelo se na ovim mladim dečkima da je i rezultatski značaj ove utakmice utjecao na to da budemo nervozni i radimo greške koje su atipične za nas i da dozvolimo protivniku da postiže poene u serijama. Na kraju smo opet pokazali karakter i uvijek im govorim da utakmica traje 40 minuta i ovo bi im trebao biti poticaj da budu još bolji i da ostvarimo ambicije koje su ispred nas postavljene. Ekipi Zadra čestitam na velikoj energiji, ovo im je treća utakmica u pet dana, ali su izašli jako motivirani. Carter je odigrao fenomenalno i bili su praktički na jedan šut do pobjede. 

Lakše se diše?

Sigurno da svaka pobjeda donosi neki mir i zadovoljstvo. Mi smo poprilično bili sigurni u ono što radimo i trebala nam je pobjeda više kao dokaz da radimo prave stvari nego da bismo lakše disali. U svakom slučaju, lakše je kad se pobijedi.

Veljko Mršić:

Utakmica traje 40 minuta i bez obzira što smo 30 minuta kontrolirali i vodili, zadnju četvrtinu smo odigrali loše. Puno loših odluka na kraju. Cibona je bila uporna i zasluženo pobijedila. Želim im čestitati na pobjedi. Mi moramo nastaviti raditi kako te greške koje smo radili u zadnjih 5 minuta ne bi ponavljali.

CIBONA – ZADAR 77-75 (17-23, 16-13, 20-29, 24-10)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

Ciboni slijedi gostovanje u Splitu u ponedjeljak u HT Premijer ligi, dok će u srijedu na megdan Zadru u Krešinom domu i to ponovno u regionalnoj ligi.

#HejaHejaCibosi