U drugoj polufinalnoj utakmici Final Foura juniorske ABA Lige košarkaši Cibone uvjerljivo su pobjedili Cedevitu rezultatom 59-76 pa će tako u finale na Crvenu zvezdu koja je u prvoj polufinalnoj utakmici svladala Igokeu rezultatom 73-66.

Cibona je vodila kroz cijelih prvih 20 minuta i kontrolirala prvi dio susreta no unatoč tome na odmor su otišli sa minimalnom prednošću 35-36. Puno su bolji Cibosi bili u napadačkom skoku pa je dojam da su mogli napraviti i veću razliku. Najefikasniji su u prvom dijelu bili Prkačin sa 13 poena, 8 skokova i 3 asista a pratio ga je Branković sa 12 poena i 5 skokova. Taj je napadački dvojac susret završio s double double učinkom (Prkačin 26 poena, 14 skokova i Branković 18 poena, 12 skokova) a skokove u napadu kao i iz obrane iz kojih su dolazili do lakih poena iz tranzicije, Vukovi su pretvorili u prednost od 12 razlike u trećoj četvrtini i do kraja utakmice su je samo povećavali.

Ivan Juran, trener Cibone:

”Jako smo sretni što smo uspjeli ući u finale juniorske ABA Lige. Ponosan sam na svoje momke koji su igrali timski prije svega. Taktički smo nadmudrili Cedevitu u dosta segmenata. Ono što sam govorio uoči utakmice se pokazalo točnim a to je da će onaj tko dominira u skoku pobjediti utakmicu. Mi smo imali 12 skokova više, 15 skokova u napadu. Bila  je nervoza jer je velik ulog i bio u pitanju pa smo i očekivali velik broj promašenih šuteva tako da smo znali da će skok biti ključan, međutim, kad se lomila utakmica obrana je napravila odličan posao na njihovim bekovima. Ne mogu nikog ni izdvajati jer je svatko napravio vrhunski posao, timski odlično, što sam tražio to su ispoštovali.”

U finalu nas čeka Crvena zvezda, što možemo očekivati u toj utakmici?

”Velika mi je čast što će moji momci sutra igrati finale sa Crvenom zvezdom. O njima ne treba puno govoriti. Igraju jednu jaku, europsku košarku, vrlo su disciplinirani, borbeni, taktički potkovani tako da očekujem tešku utakmicu, međutim, idemo za nijansu rasterećeniji jer je ipak finale, jedna utakmica i puno stvari može odlučivati- od mirnoće igrača do šuterskog dana kako se pogodi. Vjerujem da će moji momci pružiti još bolju partiju nego danas i zaista vjerujem u njih i da možemo iznenaditi Crvenu zvezdu koja je i prije bila prikazivana kao favorit. Još jednom čestitam svojim dečkima, idemo se dobro odmoriti i pokušati sutra donijeti titulu u Zagreb!”

CEDEVITA-CIBONA 59-76 (15-22, 20-14, 10-22, 14-18)

CEDEVITA: Gatarić 4, Krajinović, Čubrilo 9, Pavičić, Lukačić, Serdarušić, Brzović 15, Bošnjak 9, Radović 20, Kalinić 2, Parlov, Strunjak.

CIBONA: Paponja 3, Škara, Majcunić, Rašić 12, Prkačin 26, Bistrović 9, Cvitanović 2, Porobić 4, Buljević, Gnjidić 2, Kalajžić, Branković 18.

Finale sa Crvenom zvezdom igra se sutra u 15.00 sati s prijenosom na Areni Sport 2.