Košarkaši Cibone u 4. kolu LP, HT Premijer lige u odličnoj utakmicu su svladali ekipu Splita rezultatom 86-78. Cibosi su u utakmicu krenuli suzdržani što su gosti objeručke prihvatili te vodili čak 21 razlike da bi do poluvremena se to spustilo na 15. No Vukovi na krilima kapetana Roka Prkačina furiozno ulaze u nastavak te do kraja utakmice izbore produžetke te na kraju dođu i do nove pobjede.

Posebno se istaknuo već navedeni Roko Prkačin sa double-double učinkom (21p, 18sk, 2as), Amar Gegić (4sk, 1as) dodao je 18, dok je Toni Nakić (3sk, 1as, 1ukr) postigao 16 ubačaja.

Nakon utakmice dušu je olakšao trener Gašper Okorn: “Ja bih čestitao ekipi na ovoj pobjedi, ne događa se svaki dan da se preokrene minus 21. No brine me početak, što nam se desilo, mene je osobno bila sramota prvih 10 minuta i pokušao sam sve da promjenimo ritam. U svlačionici se na poluvremenu dogodilo što se dogodilo i u nastavak smo ušli odlično. U drugom dijelu smo odigrali najbolju obranu otkada sam ja tu i žao mi je što nismo prelomili utakmicu i ranije. Odličnu utakmicu odigrao je Roko Prkačin koji je pokazao što nam znači i kakav je on zapravo igrač. Nažalost Lovro Gnjidić je ozlijedio zglob te ga neće biti u petak protiv Cedevite Junior, možda čak i protiv Olimpije u nedjelju.”

Roko Prkačin nakon odlične utakmice je izjavio: “Nismo ušli u utakmicu kako treba i da ćemo iz ove utakmice nešto naučiti i da se neće ponavljati jer se ne može svaki puta preokrenuti 20 razlike. Meni ovakva utakmica svakako znači i pokazuje da mogu pommoći ekipi i da sebi pokažem kako bih trebao izgledati.”

Iduću utakmicu Vukovi igraju u petak od 18 sati protiv Cedevite Junior. Utakmica se igra u Draženovom domu po dogovoru klubova o zamjeni domaćinstva.

#HejaHejaCibosi