Košarkaši Cibone u 5. kolu LP, HT Premijer lige, u ludoj utakmici svladali su ekipu Cedevite Junior rezultatom 79-68. U prvom dijelu izgledalo je da će to biti repriza prvog susreta ovih ekipa s početka sezone, ali su Cibosi u drugom dijelu upalili turbo i došli do pobjede. U trećoj četvrtini ubacili su čak 31 poen, dok u posljednjoj četvrtini je Cedevita ubacila prve poene nakon više od čak 7 minuta igre.

Statistički su iskočili kapetan Roko Prkačin i Jose Vildoza svaki sa po 17 poena, dok ih je pratio Amar Gegić sa 14 ubačaja.

Nakon utakmice izjavu je dao trener Gašper Okorn: “Još jedanput čestitam ekipi na pobjedi i preokretu. mene još više sada brine i boli glava da nam se drugi put u tjedan dana dogodi ovo. Ja žwlim pronaći put da se ovo više ne ponavlja. Fizički i psihički mso jako umorni i ja vjerujem da mi kada nam dođe malo lakši raspored možemo uhvatiti formu kakvu smo imali prije osvajanja Kupa.”

Kapetan Roko Prkačin bio je sasvim iskren: “Ovo je stvarno nevjerojatno da drugi puta u tjedan dana okrećemo minus 21. Ispadamo, uvredljivo je reći, glupi, ali mislim da moramo početi utakmice igrati od prve minute te naći uzrok ovakvim rupama u počecima utakmica.”

#HejaHejaCibosi