Do svoje 16. pobjede u HT Premijer ligi Vukovi su došli u Sinju protiv Alkara rezultatom 89-101.

Većim su dijelom utakmice Cibosi bili u vodstvu i kontrolirali utakmicu a na odmor su otišli sa 15 poena prednosti (55-40). Domaćini su se u drugom poluvremenu uspjeli približiti na jednoznamenkasti zaostatak no više od toga nisu uspjeli.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Filip Bundović sa 32 poena i 7 skokova a pratio ga je Josip Bilinovac sa 25 koševa.

Utakmicu su nažalost obilježile i ružne scene domaćih navijača koje su pomalo bacile u sjenu košarkašku igru.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Cilj je ostvaren, pobjedili smo utakmicu. Od prve do zadnje minute smo to iskontrolirali. Prvo poluvrijeme ok, drugo malo slabije, međutim, imali smo dobar napadački dan tako da smo to kompenzirali sa dobrim napadom. Događale su se ružne scene iza naše klupe, bilo je vrijeđanja, pljuvanja i mislim da to Sinju ne treba i Alkaru kao klubu. Znamo da je naš navijač na jedan povik na suca ili bilo koga odmah udaljen s tribina tako da trebaju biti isti kriteriji za sve a večeras ih nisam vidio.”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Dosta bitna utakmica za nas za ostanak na prvom mjestu na tablici. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme  dok se u drugom osjetio neki pad gdje se Sinj vratio ispod dvocifrene razlike ali sve u svemu priveli smo utakmicu kraju uspješno i čestitke Alkaru na kvalitetnoj utakmici.” 

ALKAR-CIBONA 89-101 (23-27, 17-28, 26-20, 23-26)

ALKAR: Šipić 2, Vučić 29,Svalina, Marić 18, Brown 17, Modrić, Šamadan 14, Tvrdić, Jurela 2, Žuljević 7.

CIBONA: Novačić 6, Ljubičić K. 6, Bilinovac 25, Gilbert 4, Ljubičić M. 3, Rozić, Markota, Marić 5, Pilepić 10, Rogić 10, Bundović 32.