Košarkaši Cibone u 1. kolu Lige za prvaka bili su bolji od ekipe Gorice rezultatom 74-69. Bila je to jedna tvrda utakmica u kojoj je se nijedna ekipa nije odvojila na osjetniju prednost. Na kraju su Cibosi ispali spretniji i koncentriraniji te započeli LZP s pobjedom što će svakako puno značiti za nastavak natjecanja.

Najefikasniji danas je bio Danko Branković (7sk, 2 ukr, 3blk) sa 17 poena, Toni Nakić (3sk, 1ukr) dodao je 11, dok su Jose Vildoza (2sk, 5as) i Amar Gegić (6sk, 2as) postigli po 10 ubačaja.

Trener Gašper Okron istaknuo je važnost pobjede: “Očekivano teška utakmica za nas. Mi smo bili pod pritiskom pobjede i još imamo male probleme koje riješavamo. Meni je bitno da smo ušli pobjedom u ovaj dio natjecanja. Mi sada idemo raditi dalje, ja sam optimističan i mislim da ćemo svakako napredovati.”

Najbolji strijelac utakmice, Danko Branković: “Jako teška utakmica nakon jednog teškog perioda i malo odmora do ove utakmice. Najbitnije je da smo došli do pobjede i sada se idemo pripremati za utakmicu sa Zvezdom u ponedjeljak.”

Cibona iduću utakmicu igra u ponedjeljak, 21. ožujka, u Draženovom domu od 19 sati protiv Crvene Zvezde. ovim putem pozivamo sve navijače da dođu na tribine i naprave odličnu atmosferu. Tome u prilog ide i činjenica da za ulaz nisu potrebne EU digitalne COVID potvrde ukoliko se koristi 50% kapaciteta dvorane.

#HejaHejaCibosi