Košarkaši Cibone u prvom su susretu polufinala HT Premijer lige u Draženovom domu svladali momčad Gorice rezultatom 84-74. Nisu Cibosi ušli u utakmicu kako treba te su gosti držali egal i vodili dobar dio prvog poluvremena. Nakon predaha uslijedila je bolja igra te su Vukovi stavili utakmicu pod kontrolu i na kraju opravdai ulogu favorita te će u ponedjeljak od 18 sati u Gorici tražiti ulazak u finale PH dvokorakom.

Odličnu partiju odigrao je kapetan Roko Prkačin ubacivši 26 poena uz 8 skokova, pratio ga je Toni Nakić s 13 poena i 6 skokova dok je Amar Gegić utakmicu završio s 11 ubačaja i 5 skokova.

“Očekivano jedna teška utakmica, bili smo prenervozni i kao da smo si stavili previše tereta na ramena. Loše smo izgledali u prvom dijelu, ali kako god gledamo imamo tu kvalitetu i širinu. To nam je omogućilo da prelomimo utakmicu i dođemo do 1-0 i seriji što psihološki puno znači i sada ćemo se spremiti i smiriti i idemo u ponedjeljak u Goricu odigrati dobru utakmicu.” – utakmicu je prokomentirao trener Gašper Okorn.

“Mučili smo se više nego što smo trebali, oni su igrali s Cedevitom prije tri dana no imali su više energije nego mi. Ne znam čemu to pripisati, defintivno ukoliko mislimo pobijediti u Gorici moramo biti puno bolji. Mislim da ćemo se bolje postaviti i nadam se jednoj dobroj utakmici u kojoj možemo izboriti ulazak u finale.” -izjavio je nakon odlične predstave kapetan Roko Prkačin.

#HejaHejaCibosi