Košarkaši Cibone nisu uspijeli pobjediti protiv SIG Strasbourga u 13.kolu Lige prvaka. Susret je završio rezultatom 71:56.

Utakmica je započela s vrlo malo poena na obje strane. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 15:9. Do kraja poluvremena slab broj poena se nastavio. Domaća momčad je bila puno agresivnija od samog početak što je rezultiralo vodstvom kroz cijelu utakmicu.

Vukovi su se krajem druge četvrtine uspijeli približiti i smanjiti zaostatak na samo 3 koša. Ipak ne uspijevaju iskoristiti slabiju koncentraciju domaćina i preokrenuti rezultat.

U nastavku Cibosi su imali slabiji šut iz igre, dosta promašenih šuteva, što je iskusna ekipa Strasbourga iskoristila i došla do zaslužene pobjede.

Kod Cibone najbolji je bio Reynolds sa 15 poena, dok je Žorić ubacio 12. Kod domaćina najbolji su bili Slaughter i Murphy s 13 poena.

Trener Vukova Damir Mualomerović nije bio nezadovoljan igrom svoje momčadi:

” Ekipa Strasbourga je bila vrlo agresivna večeras i pokazala je koliko im je potrebna ova pobjeda. Igrali su puno agresivnije nego prvu utakmicu u Zagrebu. Ne mogu biti nezadovoljan s učinkom svoje momčadi s obzirom na probleme u putovanju koje smo imali na povratku iz Skopja i zbog kojih smo izgubili dva dana za trening. Imali smo šansu vratiti se u utakmicu s nekoliko brzih lopti i otvorenih šuteva. No, večeras je ekipa Strasbourga bila bolja, dok mi jednostavno nismo uspjeli pronaći ritam.”

” Bila je teška utakmica. Imali smo par prilika da se vratimo u igru, ali nažalost nismo uspjeli. Moramo ići dalje i naučiti iz naših pogrešaka,” kratko je izjavio Paolo Marinelli.

SIG STRASBOURG: Lacombe 7, Slaughter 13, Leloup, Sy 7, Walker 11, Jaiteh 2, Cortale, Goulmy, Ntilkina 2, Travis 5, Murphy 13, Howard 11

CIBONA: Reynolds 15, Šakić 11, Marinelli 4, Marić 2, Žorić 12, Ćorić, Bošnjak 2, Rozić 5, Sulejmanović, Joksimović 5, Gospić