velimir_perasovic-cska_top16_rnd2_200809Cibona danas u 5. kolu Lige za prvaka igra derbi protiv Zadra u Višnjiku, nakon pobjede protiv Cedevite i devet dana prije završnog turnira NLB Lige. Novinari su utakmicu protiv Cedevite nazvali “mučenjem Cibone” s čim se Perasović nije složio:”Ne bih tu utakmicu nazvao našim mučenjem, imali smo rezultatsku kontrolu cijelo vrijeme, samo što su nam prišli na poen zaostatka u posljednjoj četvrtini. Liga za prvaka je komplicirano natjecanje, pogotovo za nas i Zadar, jer smo već umorni i potrošeni nakon teških regionalnih i europskih natjecanja. Ako umoru dodamo i činjenicu da smo ostali bez dva igrača koj igraju na istoj poziciji (Vukušić i Wright) priznajem da smo malo koncepcijski uzdrmani. Zbog toga se moramo na četvorci pokrivati i Andersonom, kojem to nije prirodno mjesto. No, prekratko smo bez njih da bi se moglo kazati koliko će nam nedostajati u završnici sezone. Osim toga, tri posljednje utakmice igrali smo protiv momčadi koje su došle iz A-1 lige, i to nam nije pravo mjerilo za procjenjivanje u kojem smo stanju.

Kako sada stvario stoje, domaćini neće moći računati na prvog (i jedinog) razigravača Stipčevića:”Tijekom sezone Zadar je dokazao koliko je opasan suparnik na svom terenu, bez obzira na to u kojem sastavu igra, i protiv svakog suparnika u Zadru su – favoriti. Dolaskom Sagadina su podigli odgovornost u obrani, a napadi su im postali nešto duži i organiziraniji.”

Put Zadra jučer je krenuu mladi Radošević umjesto Zubčića koji će u subotu u Portlandu igrati za selekciju svijeta do 19 godina.

Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati uz prijenos na HTV2.