Košarkaši Cibone izgubili su u odlučujućoj, petoj utakmici finala A-1 lige  75:78 (18:15, 30:30, 16:28, 29:20).

Cibosi su bolje ušli u utakmicu, napravili su seriju od 4:0  te uz odličan šut i obranu držali igru u svojim rukama. Cedevita se počela buditi krajem prve četvrtine, no nedovoljno da sustignu Cibose koji su imali prednost 18:15. Bolje su Vukovi ušli i u drugu četvrtinu, no kako je četvrtina odmicala kraju ponovno se posložila Cedevita te izjednačila rezultat, 30:30.

U nastavku utakmice Cedevita ulazi čvršće te radi zavidnu razliku koja je u jednom trenutku bila i +18. Cibosi su se probudili krajem treće četvrtine pa smo ušli u napetu završnicu. U posljednjoj četvrtini gledali smo borbu do posljednje sekunde. Cibosi su uspjeli stići do samo 3 poena zaostaka, no Nebojša Joksimović ne zabija zicer za -1 i Cedevita slavi naslov prvaka.

Najbolji u redovima Cibosa bio je Žorić sa 17 poena, koji je ujedno i MVP lige po izboru trenera A-1 lige. Kod gostiju je najbolji bio MVP doigravanja, Boatright s 22 poena.

Miro Bilan kapetan momčadi: “Čestitke suigračima, stručnom stožeru, upravi i simpatizerima kluba. Mislim da smo zasluženo postali prvaci Hrvatske. U trenutku kada nas je Cibona dovela pred zid, pokazali smo našu kvalitetu i karakter. Pokazali smo da smo spremnija ekipa.”

Trener Cedevite Veljko Mršić: “Zasluženo smo osvojili naslov. U zadnje dvije utakmice smo pokazali puno više od Cibone. Ulazak u utakmicu je bio totalno suprotan nego što smo htjeli. Previše brzopletih šuteva. Poslije smo se stabilizirali i drugo poluvrijeme izdominirali. Lopta nam je dobro išla, a i imali smo Boatrighta koji je bio raspoložen i korsitio je umor igrača Cibone. Na kraju sam dao priliku mladim igračima da osjete barem jednu finalnu utakmicu i da im bude podstrijeh za budućnost što je Cibona iskoristila za smanjenje razlike.”

Igrač Petar Marić nakon utakmice: “Emocije rade. Tužan sam što nismo osvojili, ali s druge strane ponosan sam na ekipu i trenera. Nitko nije vjerovao u nas. Pokazali smo karakter i opravdali trenerovo povjerenje. Hvala navijačima koji su nas bodrili cijelo vrijeme.”

Trener Damir Mulaomerović ponosan je na svoju momčad: “Čestitke Cedeviti na pobjedi. Hvala mojim momcima koji su bili pravi profesionalci uz sve što nam se dogodilo.  Dali smo sve od sebe. Presudila je na kraju individualna kvaliteta Boatrighta, par njegovih šuteva gdje se Cedevita odvojila na 15 razlike. Imali smo svoju šansu 30 sekundi do kraja kada je Joksimović fulao zicera, ali nije na išlo. Kapa dolje dečkima koji su dali svoj maksimum. “

CIBONA: Reynolds 13, Uljarević, Šakić 13, Marinelli 6, Marić 12, Žorić 17, Ćorić, Bošnjak, Rozić 5, Ljubičić, Joksimović 7, Gospić 2

CEDEVITA: James, Krušlin 10, Boatright 22, Katić 4, Lončar, Žganec 2, Musa 9, Bilan 12, Begić 6, Vučić, Tomas 6, Ramljak 7