Košarkaši Cibone izgubili su u prvoj utakmici finala A-1 lige na domaćem terenu protiv Cedevite 73:79 (20:20, 22:9,20:21,11:29).

Cibosi su vrlo snažno krenuli u utakmicu. U početnih nekoliko minuta napravili su razliku 7:0, no do kraja prve četvrtine Cedevita se posložila te su uspijeli izjednačiti rezultat, 20:20. Vukovi preuzimaju domaciju na terenu u drugoj četvrtini. Rozić je tricom Cibose odveo na prednost od 34:26, a samo tri minute prije kraja četvrtine Cibona je imala dvoznamenkastu razliku koja je do kraja prvoga dijela otišla na 13 poena, 42:29.

U drugom dijelu utakmice ponovno se probudila Cedevita. Prvo su smanjili razliku na samo 5 poena, a nakon toga uz koš- faul došli su na pola koša razlike. Cibosi nisu dali prostora Cedeviti da održe razliku, pa su uz nekoliko dobrih akcija ponovno vratili prednost koja je do kraja treće četvrtine ponovno bila dvoznamenkasta, 62:50. U posljednjoj četvrtini utakmica je bila vrlo napeta. Boatright nije iskoristio slobodna bacanja, no Cedevita je ponovno uspijela smanjiti rezultat na četiri poena zaostatka 70:66. Samo minutu prije kraja Cedevita se ponovno iskusno vratila i izjednačila rezultat , 73:73 te uz nekoliko izgubljenih lopti Vukova dolazi do velikog preokreta. U samoj završnici Cedevita je napravila seriju od čak 11-0 što je na kraju rezultiralo pobjedom gostiju.

Trener gostiju Veljko Mršić nakon utakmice: ” Sretno smo pobijedili. Mogu biti zadovoljan s krajnjim rezultatom, ali ostalo nije bilo dobro. Srećom imali smo dobru energiju u drugom dijelu, ali nismo imali dovoljno koncentracije što se vidi po promašenim slobodnim bacanjima. Znali smo da Cibona ne može izdržati ovaj ritam cijelu utakmicu, što se i dogodilo u zadnjih 5 minuta kada smo ih sa zonom uništili.”

Igrač Filip Krušlin: “Teška utakmica za nas. Pretpostavljali smo da bi tako moglo biti. Danas smo se isčupali iz mrtvih. Smatram da smo odigrali puno bolju obranu u drugom poluvremenu i na sreću slavili. Ništa još nije gotovo, igra se na tri pobjede.”

Trener Vukova Damir Mulaomerović: “Većinu utakmice smo kontrolirali tijek rezultata osim na kraju kada se pokazalo koliko im znači Boatright koji je uzeo 17 šuteva. Vidjelo se da je to čovjek odluke. Izašli smo s time-outa i predugo smo držali loptu u rukama. Mislim da smo bili prestatični i nismo uspijeli iskažnjavati protivnika. Uz sve to izgubili smo i par lopti kod nerješenog rezultata. Na te stvari se jednostavno nije moglo utjecati. Žao mi je jer smo zaslužili ovo pobjedu, međutim možda je presudilo veće iskustvo Cedevite i njihovih glavnih igrača.”

Igrač Cibone Petar Marić: “Čestitke Cedeviti na pobjedi. Dobro smo otvorili utakmicu, napadački i obrambeno. Ponovno nam se dogodio pad u igri u trećoj četvrtini, ali smo se uspijeli ipak probuditi i povesti 10 razlike. Na kraju našim greškama i izgubljenim loptama poklonili smo Cedeviti pobjedu. Mislim da smo danas bili bolji i da smo zaslužili pobjedu.”

CIBONA: Reynolds 12, Uljarević, Šakić 7, Marinelli 4, Marić 10, Žorić 24, Ćorić, Bošnjak, Rozić 12, Ljubičić, Joksimović 4, Gospić

KK CEDEVITA: Krušlin 18, Boatright 17, Katić 3, Lončar, Žganec 7, Musa 4, Bilan 14, Begić 10, Vučić, Tomas 4, Ramljak 2