Košarkaši Cibone svladali su u 3. kolu LP, HT Premijer lige, ekipu Zaboka rezultatom 106-83. U utakmici u kojoj su Cibosi bili desetkovani dohvatila se jako bitna pobjeda koja ih vraća na pobjednički kolosijek. Izuzetno šuterski su bile raspoložene obje ekipe no kada se sve broji ipak je kvaliteta u redovima Vukova napravila razliku koja se vidi i na rezultatu. Treba od gostujućih igrača pohvaliti i Lukšu Buljevića, poniklog u Ciboni, koji je došao do 26 poena.

Statistički je iskočio Nathan Reuvers (6sk, 2 ukr, 2blk) sa 14 poena, Jose Vildoza (4sk, 5as) ubacio je 18 uz čak šest trica, dok je Danko Branković (6sk, 3as, 2ukr) dodao 13 ubačaja.

Nakon utakmice izjavu je dao trener Okorn: “Jako bitna pobjeda za nas s obzirom na okolnosti. Odigrali smo lošu drugu četvrtinu. Ostalo je sve izgledalo dobro i mi ćemo nastaviti raditi na tome. Čekaju nas sada dvije teške utakmice s Igokeom i Splitom na domaćem terenu.”

Nathan Reuvers ovako je opisao utakmicu: “Odlična pobjeda za ekipu kojom smo se vratili na pobjedničke staze. Napadački smo bili odlični no obrambeno moramo puno bolje. zadovoljan sam svojim nastupom, ali kao što sam rekao mora to bolje biti u obrani. Sada nas čekaju dvije teške utakmice u petak (Igokea) i ponedjeljak (Split).”

Iduću utzakmicu Cibosi igraju već u petak na domaćem terenu protiv Igokee nakon čega dolazi i derbi sa Splitom već u ponedjeljak.

#HejaHejaCibosi