U finalnoj utakmici Prvenstva Hrvatske za juniore Cibona je premoćno slavila protiv Cedevite. Zlatne kolajne im je oko vrata stavio novi izbornik reprezentacije Veljko Mršić. Cedeviti je srebra dodijelio legendarni bivši reprezentativac Zoran Planinić dok je brončana odličja Splitu uručio povjerenik natjecanja Dražen Jendriš.

U zagrebačkom derbiju utakmicu bolje otvara Cibona polaganjem Prkačina i Brankovića za 4:0. Cedevita uzvraća jednakom mjerom, no trica Lovre Gnjidića za vodstvo 12:8 daje Ciboni vjetar u leđa. Potom se Cibona dodatno udaljava kombinacijom trica Gnjidića, Rašića i Brankovića te zakucavanjem Prkačina sve do 26:15 na Ciboninu stranu.

Kiša Ciboninih trica se nastavlja u drugoj četvrtini, pa nakon još jedne Prkačinove, Cedevitin trener Marko Trninić traži time-out koji je uskoro morao ponoviti jer je rezultat skočio do 33:15. Polovinom druge četvrtine vodstvo Cibone je već na +20 nakon trice Filipa Paponje (38:17), a još dvije trice kasnije te jedno zakucavanje izuzetnog Roka Prkačina Cedevita je potpuno uzdrmana jer semafor prikazuje više nego ozbiljnih 46:17. Rezultat uoči velikog odmora je 55:29.

Drugo poluvrijeme Cedeviti ne donosi olakšanje. Cibona ne popušta pritisak i treća dionica završava s 83:57.

Odmah za početak posljednje četvrtine Cibonin Paponja ubacuje (još jednu) tricu. Iz potonuća Cedevitu vadi Ante Brzović s dva koša, no ova injekcija nije bila psihološki dovoljna i već nakon četiri minute Cibona ima +30 (93:63). Ipak, to Cibonine igrače nije uljuljalo u sigurnost te utakmica završava s visokih 113:75.

Fantastični Roko Prkačin ukupno je ubacio 37 poena uz 11 skokova te je proglašen i najkorisnijim igračem, MVP završnice juniora. Slijedili su ga Danko Branković s 19 poena i 12 skokova i Hrvoje Majcunić s 11 poena.

U konačnici je Cibona ubacila čak 16 trica s preciznošću od 53% (16-30), a preciznost šuta za dva poena bila je na 66% (28-42) što je uz zaista dobru igru pridonijelo rezultatskoj razlici.

Ivan Juran, trener Cibone:

”Nisam očekivao ovako visok rezultat. Danas su moji igrači odigrali savršenu partiju. San svakog trenera je da mu igrači ovako igraju a pogotovo u ovako bitnoj utakmici kao što je finale Hrvatskog prvenstva za juniore. U nekim trenucima sam se osjećao kao višak- igrači igraju, zabijaju, dajete im podršku, držite ih  budnim. Oni su na svom maksimumu,klapa su na terena i van terena, divni prijatelji što je najbitnije. Jako lijepo treniraju, trude se i ovo je nagrada za njihov trud koji su uložili ove godine i ovu smo sezonu završili na najbolji mogući način, uzeli smo 2 trofeja. Neki su igrači potpisali seniorske ugovore, san snova ne samo igrača nego i kluba i vodstva i drago mi je da postoje ovakve stvari u našoj košarci. Zahvalio bi se gospodinu Davoru Škari što mi je dao priliku da vodim ovu momčad, zajedno s direktorom Domagojem Čavlovićem. Omladinski pogon Cibone nije omladinski pogon nego omladinski nuklearni pogon! Zaista smo posloženi, prijatelji smo međusobno. Zahvale i treneru Anti Samcu koji mi je savjetima kroz sezonu pomagao, kao i Zvonimiru Periću. Ovo je vrhunac juniorske košarke!”

CIBONA- CEDEVITA 113-75 (26-15, 29-14, 28-28, 30-18)

CIBONA- CEDEVITA KOMPLETNA STATISTIKA

PRETKADETI

U kategoriji U15 pretkadeta zlatnim su se medaljama okitili igrači Cedevite. U finalnoj su utakmici u Zadru svladali Cibonu te im je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković uručio medalje i pobjednički pehar.

MVP pretkadetskog turnira je Cedevitin Luka Krajnović kojem je nagradu uručila košarkaška legenda  – Zoran Planinić, a uručio je i srebrne medalje mladim Vukovima. Povjerenik natjecanja Dražen Jendriš uručio je broncu igračima Stoje.

Marko Vučić je s 24 poena, 13 skokova i 7 osvojenih lopti bio najbolji igrač u Ciboninom dresu. Martin Ujević je dodao 19 poena, Stipe Dugandžić 18, a Lovro Prkačin 14.

CIBONA- CEDEVITA 90-106 (19-29, 13-28, 29-26, 29-23)

CIBONA- CEDEVITA KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Marin Sušić

Izvor: HKS